24. oktober 2021
Henrik Busch forstår ikke modstanden mod FORMAT i Kokkedal - og slet ikke, at politikere i Hørsholm vil sætte en international skole i kommunen på spil. Illustration: FORMAT
Henrik Busch forstår ikke modstanden mod FORMAT i Kokkedal - og slet ikke, at politikere i Hørsholm vil sætte en international skole i kommunen på spil. Illustration: FORMAT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: De griner i Lyngby, Hillerød og Helsingør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: De griner i Lyngby, Hillerød og Helsingør

Af Henrik Busch, Store Kongensgade 63 A 3-1, 1264 København K.:

Debat Hørsholm - 21. september 2021 kl. 15:00
arrow Læs også: Tag en tudekiks og glæd jer - det er hverken død eller ødelæggelse

Der er noget galt i Hørsholm. Gennem de seneste uger har vi som borgere og erhvervsliv fulgt med i, hvordan Det Radikale Venstre, Venstre, Socialdemokratiet og Socialkonservative er ved at torpedere et udviklingsprojekt, som Hørsholm har så inderligt brug for. De fire partier bombarderer debatten med forkerte fakta i et forsøg på at fiske stemmer.

Men lad os slå én ting fast: Projektet på Cirkelhusgrunden vil give Hørsholm Kommune den største privatskole i Danmark og en international skole, som vil være en gevinst for områdets højteknologiske erhvervsliv. Derudover vil der på kommunegrænsen blive ny plads til nye boliger til børnefamilier, seniorer og unge. De vil handle lokalt, både i det kommende center, hvor de er fokus på store butikker, og i Hørsholms nuværende midte med eksklusive detailbutikker. Projektet vil trække flere til og være til gavn for alle dele af handelslivet.

Alternativt vil borgerne finde andre steder at handle. Hvis Hørsholm spænder ben for udviklingsprojektet, vil de grine i Lyngby, Hillerød og Helsingør, fordi omsætningen vil blive lagt i deres storcentre. Med deres modstand ønsker Det Radikale Venstre, Venstre, Socialdemokratiet og Socialkonservative, at Hørsholms og Fredensborgs borgere fortsat skal køre til Lyngby, Hillerød og Helsingør frem for at udvikle området til gavn og glæde for de nuværende og fremtidige borgere.

Engang var Hørsholm et fyrtårn som Nordsjællands mest attraktive bosætningskommune. Nu risikerer vi at sakke bagud. Samtidig placerer DI's nyeste erhvervsklimaundersøgelse Hørsholm som nr. 84 ud af landets 98 kommuner. Det er da klart, når fire politiske partier går mere op i at føre valgkamp og præge debatten med usande påstande om centrets indretning.

For os som borgere er situationen tragikomisk. Men for Lyngby, Hillerød og Helsingør er udviklingen bare komisk, for de griner og gnider sig i hænderne. Hvis projektet på Cirkelhusgrunden falder til jorden, kommer det kun deres storcentre til gode.

Så lad os støtte op om den siddende borgmesters planer. Lad os lade fornuften sejre. Lad os igen gøre Hørsholm til et fyrtårn."

arrow Samarbejde nærmer sig frysepunktet: Partier vil stoppe ny bymidte
08. september 2021 kl. 17:05 Opdateret: kl. 09:34
arrow Udvikler: Vi troede de gerne ville have den skole
08. september 2021 kl. 17:04 Opdateret: kl. 16:58
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?