21. september 2021
Der er skåret så lang ind til benet af nødvendige personaleressourcer, at nu er benet knækket, skriver Irene Andersen om forholdene for sin mor på Sophielund i Hørsholm
Der er skåret så lang ind til benet af nødvendige personaleressourcer, at nu er benet knækket, skriver Irene Andersen om forholdene for sin mor på Sophielund i Hørsholm
Foto: Peter Atkins - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Datter i chok over uværdige forhold på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Datter i chok over uværdige forhold på plejehjem

Irene Andersen, Pilehøjvej 1, Ballerup:

Debat Hørsholm - 30. juli 2021 kl. 06:00

Der er skåret så lang ind til benet af nødvendige personaleressourcer, at nu er benet knækket.

arrow Læs også: DEBAT: Genkender ikke billedet

Forholdene på plejecenter Sophielund er nu så dårlige, efter at den tidligere omsorgsfulde leder opsagde sin stilling i starten 2020.

Sophielund er ikke mere et plejecenter, men et opbevaringscenter.

Det er længe drevet rovdrift på det faste personale, der "elsker deres beboer". Under coronakrisen har de taget ekstravagter for at sikre beboerne mod corona, og derved har Sophielund spareten halv mio. kr. på vikarudgifterne i 2020. Hvilket den ny leder har fået stor ros for - fra rådhuset.

Mange faste medarbejder er rejst eller sygemeldt pga. stress og dårligt arbejdsmiljø.

Et ugentligt bad, er der blevet tildelt beboerne, der ikke selv kan klare de ting.

De varme hænder, der burde være der, er ikke til stede. Normeringen overholdes ikke, stillinger står ledige i lang tid, og selvom personalet beder om indkaldelse af ekstra hjælp, bliver det ikke respekteret.

Når jeg kommer hos min mor kl. 10, og hun stadig ligger i sin seng, undskylder personalet sig med, at de er der alene (hvilket jeg også kan se), og en enkelt dagvagt skal varetage 9 beboer med morgenmad, hjælp til toiletbesøg eller bleskift, liftning, påklædning m.v. Spørger jeg lederen, hvorfor min mor ikke er oppe, er svaret, at det er fordi min mor ønsker at sove længe. Min mor bliver lagt i seng mellem kl. 20-21.

I starten af maj fandt nattevagten kl. 23.30 min mor forslået og fortumlet på gulvet ved sin seng. Svaret fra lederen var, at min mor nok ikke faldet så langt, for sengene køres ned om natten.

Men hvem sikrer det? Ledelsen befinder sig ikke på Sophielund udenfor normal arbejdstid.

Ved et "orienteringsmøde" for pårørende den 29. juni forlod flere pårørende hovedrystende mødet.

Så nu må der snart ske noget.
Demente beboer har brug for et kendt personale, omsorg og tryghed, men desværre er det ikke længere til stede på Sophielund.

Synes du, at kommunen er der for dig?