25. oktober 2021
Hørsholm Kommune overlader gevinsten ved at gå fra land- til byzone til  dem der vil bygge. Det er imod traditionerne i kommunen, mener Ib Lunde Rasmussen.
Hørsholm Kommune overlader gevinsten ved at gå fra land- til byzone til dem der vil bygge. Det er imod traditionerne i kommunen, mener Ib Lunde Rasmussen.
Foto: Michael Wulff
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Borgmester spiller bolden over til REMA-drengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Borgmester spiller bolden over til REMA-drengene

Af Ib Lunde Rasmussen (SK), kandidat, Lange-Müllers Allé 2, Rungsted Kyst:

Debat Hørsholm - 07. oktober 2021 kl. 13:30
arrow Læs også: Fra nej tak til ja tak: Det her skal få forhadte boliger til at glide ned

Det er godt nok en speciel udtalelse fra en konservativ borgmester, at han ikke vil ekspropriere, også hvor det havde drejet sig om at kunne opføre en støjvold for et plaget byggeri på en mark op ad en motorvej.

Jeg kunne forfalde til den tanke, at det er derfor vi aldrig kunne bygge motorveje i Danmark, når det var de konservative, der havde magten.

Og da kommunen åbenbart ikke ønskede at købe de to gårde ved Agiltevej som basis for en tiltrængt byudvikling i stil med tidligere Hørsholm-traditioner, spillede borgmesteren hermed bolden over til to driftige ejendomsudviklere, som så købte Hvedehavegårdene til landzonepris. Og som nu med borgmesterens velsignelse kan kaste sig ud i givtige byudviklingsprojekter.

Hvis der blot laves projekter på 20 ha eller 200.000 m² vil udviklingsselskabet kunne tjenes 200 millioner kr alene på stigninger i jordværdien, blot ved kommunalbestyrelsen godkender, at området overføres fra landzone til byzone. Og så ville der være råd til en buket røde roser til borgmesteren fra REMA-drengene, som de omtales.

Det er langt fra de gamle traditioner, hvor Hørsholm Kommune varetog fællesskabets interesser, når landzoneområder blev inddraget i byudvikling.

Og så satte man tommelskruerne på boligforeningen ved Bakkehusene, at det var en betingelse, at de godkendte jordhandlen og planerne om at bebygge 6 ha med almennyttigt byggeri, hvis de ville have deres ønskede jordvold.

arrow Aftale kan åbne for boliger i omstridt del af byen
28. september 2021 kl. 06:30 Opdateret: kl. 22:15
arrow DEBAT: Reitan og Novafos - det nye par i Hørsholm?
28. september 2021 kl. 05:30 Opdateret: kl. 21:02
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?