20. januar 2021
Glen Madsen skriver, at Dansk Folkeparti ønsker at gøre op med samlebåndsmentaliteten, hvor ældre borgere bare skal ekspederes. Han ønsker at løfte ældrevelfærden.
Glen Madsen skriver, at Dansk Folkeparti ønsker at gøre op med samlebåndsmentaliteten, hvor ældre borgere bare skal ekspederes. Han ønsker at løfte ældrevelfærden.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Besparelsen på ældreområdet skal vendes til et løft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Besparelsen på ældreområdet skal vendes til et løft

Af Glen Madsen (DF) medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Opdateret 05. november 2020 kl. 09:08
Debat Hørsholm - 05. november 2020 kl. 09:02

Hvert eneste år under det nuværende flertal er der sparet på ældreområdet. Og den samlede besparelse på de 11 år nærmer sig med hastige skridt et svimlende beløb på 70 millioner kroner.

arrow Læs også: Svindlere har snydt ældre kvinder over det meste af Sjælland

Det er under al kritik, og det kan vi i en by som Hørsholm simpelthen ikke være bekendt.

I Dansk Folkeparti synes vi ikke bare, at udviklingen skal stoppes. Vi vil have den vendt og det så hurtigt som muligt. Og lad mig sige det fuldstændig klart. Skal det blive en realitet, så kræver det et styrket mandat til Dansk Folkeparti i Hørsholm til næste års kommunalvalg.

Igennem lang tid har flertalspartierne fremført, at der ikke spares på ældreområdet. At der i budgettet hvert år løftes én til én i forhold til den demografiske udvikling.

I Dansk Folkeparti har vi hele tiden været af den modsatte opfattelse. Det er nu bevist, og det står ikke længere til diskussion, at Dansk Folkeparti hele tiden har haft ret.

I forbindelse med den årlige politiske budgetproces udarbejder administrationen et 'basis-budget'. Basisbudgettet er sidste års budgetvedtagelse inklusiv administrationens vurdering af, hvad der skal til for at have et uændret serviceniveau i kommunen. Administrationens basisbudget er med andre ord status quo.

Er budgettet højere end basisbudgettet, er det et løft i serviceniveauet. Er budgettet lavere end basisbudgettet, er det en reduktion i serviceniveauet.

I netop udleveret materiale til kommunalbestyrelsen, vedrørende administrationens bagvedliggende tal på ældreområdet, fremgår det krystalklart, at der hvert eneste år siden 2010 har været et lavere serviceniveau efter indgåelsen af budgetaftalen, end det var tilfældet før budgetvedtagelsen.

Lægger man de årlige reduktioner på ældreområdet sammen, så når man op på en samlet besparelse på næsten 70 millioner kroner.

Bevares, der er poster benævnt med 'demografi-regulering', men man løfter altså ikke ældrevelfærden, hvis man giver to bananer med den ene hånd, samtidig med at man tager tre med den anden...

I Dansk Folkeparti ønsker vi at gøre op med samlebåndsmentaliteten, hvor ældre borgere bare skal ekspederes. Vi ønsker værdigheden og respekten tilbage. Vi ønsker at prioritere og løfte ældrevelfærden.

arrow DEBAT: Skatten op, velfærden ned - for nogle
26. oktober 2020 kl. 15:20 Opdateret: kl. 20:24
arrow Kommentar: De udsmidte og udsmiderne nåede ikke hinanden
07. oktober 2020 kl. 17:30 Opdateret: kl. 22:17
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?