26. oktober 2021
Glen Madsen, Dansk Folkeparti, mener, at en automatisk nedlukning af en kommune er en usmart og dum måde at bekæmpe corona.
Glen Madsen, Dansk Folkeparti, mener, at en automatisk nedlukning af en kommune er en usmart og dum måde at bekæmpe corona.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bekæmp corona smart - ikke som i Hørsholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bekæmp corona smart - ikke som i Hørsholm

Af Glen Madsen (DF), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelsen:

Opdateret 17. maj 2021 kl. 16:05
Debat Hørsholm - 17. maj 2021 kl. 16:02
arrow Læs også: Smitten falder lige så hurtig som den steg: Der er ikke brug for syv dage

I forbindelse med genåbningsaftalen blev værktøjet "automatiske nedlukninger" taget i brug. Nedlukningen af Hørsholm viser med al tydelighed, at værktøjet bør skrottes igen.

"Automatiske nedlukninger" er på papiret besnærende, fordi kommuner, erhvervsliv, sports- og fritidsforeninger får mulighed for at forberede sig på nedlukning. Ligesom myndighederne fritages for en konkret stillingtagen.

Problemet er bare, at man sætter ens rammer ned over alle situationer på trods af, at disse oftest vil være vidt forskellige. Det er at bekæmpe corona dumt - ikke smart.

For Hørsholms vedkommende var smitteudbruddet for længst lokaliseret og inddæmningen i fuld gang. Men alligevel skulle skoler og erhvervsliv lukkes ned. Det giver absolut ingen mening. Slet ikke i forhold til erhvervslivet.

Når man har valgt en strategi, hvor antallet af smittede skal være definerende, så er det fint med en grænse. Men i stedet for en automatisk nedlukning, så burde den lægge op til en individuel myndighedsvurdering om, hvordan smitten bekæmpes bedst muligt i den konkrete situation.

Hørsholms erhvervsliv skulle aldrig have været lukket ned. Og udendørs idrætterne skulle aldrig have været opfordret til at gøre det samme. Men det kan ikke ændres nu.

Til gengæld kan vi åbne op hurtigere end, hvad der er lagt op til. Det kræver blot en politisk vilje i Folketinget. Lad nu fornuften sejre, kære venner. Genåbn Hørsholm - hellere i dag end i morgen.

arrow Sådan forløber genåbningen af Hørsholm
17. maj 2021 kl. 16:15 Opdateret: kl. 09:40
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?