31. juli 2021
Annette Wiencken, løsgænger i Hørsholm Kommunalbestyrelse, tror, at det i længden er dyrere at beholde de dårlige stole i Trommen, for rigtigt mange gæster kommer ikke mere end én gang, skriver hun. Pressefoto
Annette Wiencken, løsgænger i Hørsholm Kommunalbestyrelse, tror, at det i længden er dyrere at beholde de dårlige stole i Trommen, for rigtigt mange gæster kommer ikke mere end én gang, skriver hun. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bedre siddekomfort i Trommen er nødvendig og handler ikke om biografdrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bedre siddekomfort i Trommen er nødvendig og handler ikke om biografdrift

Af Annette Wiencken (UP), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Debat Hørsholm - 15. oktober 2020 kl. 07:15
arrow Læs også: Stoleskift for millioner: Det siger politikerne om ny testmodel

Det er ingen hemmelighed, at jeg aldrig har været tilhænger af en kommunalt drevet biograf. Dertil banker mit borgerligt/liberale hjerte for højt. Men jeg er rigtigt glad for kultur, og Kulturhus Trommen tilbyder kultur i alle afskygninger.

Vi har en perle af en kulturinstitution i Kulturhus Trommen. Hvis jeg kunne gentænke byplanlægningen for Hørsholm bymidte, havde jeg nok placeret den cirka midt i det nu livløse springvand på torvet, for det ærgrer mig lidt, at Trommen gemmer sig bag gågaden og pølsevognen.

Men Trommen ligger nu engang, hvor den gør, så lad os gå op i, hvordan vi bruger den. På samme måde med stolene.

De eksisterende stole egner sig dårligt som biografstole, men det gør dem bestemt heller ikke behagelige for hverken koncertgængere eller tilskuere til teaterforestillinger og foredrag. Det ærgrer mig meget, at vi skal bruge penge på at rette fejlkøbet af stolene, men lad os gå op i, hvordan vi forbedrer siddekomforten for gæsterne.

Jeg mener altså, at det er på sin plads at rette op på fejlen og udskifte stolene. Men for ikke at lave samme fejl to gange, så vil jeg foreslå, at administrationen inddrager forskellige brugergrupper i valg af nye stole.

Man kunne fx invitere Hørsholm Musikforening, repræsentanter for børnefamilier, seniorbiografgængere og forældre og børn fra Hørsholm Musikskole til at prøvesidde og kommentere.

Udskiftning af de dårlige stole har altså ikke noget at gøre med, om man ønsker at drive kommunal biograf eller ej. Det handler om at gøre Kulturhus Trommen til et velbesøgt kulturtilbud til byens borgere.

I længden tror jeg faktisk, at det er dyrere at beholde de dårlige stole, for rigtigt mange gæster kommer ikke mere end én gang, end at forbedre komforten og også på den måde tiltrække flere gæster.

arrow Oppositionen blev væk fra stoleleg
16. december 2020 kl. 07:01 Opdateret: kl. 22:13
arrow DEBAT: Stole-sag tåler ikke flere fadæser
23. november 2020 kl. 14:10 Opdateret: kl. 12:04
arrow Bommert skal fjernes: Flertal vil sidde bedre i Trommen
16. november 2020 kl. 07:09 Opdateret: kl. 18:49
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?