18. januar 2021
Glen Madsen nægter at tro på,  at by- og erhvervsdirektøren intet vidste om gebyrsagen før for få uger siden.
Glen Madsen nægter at tro på, at by- og erhvervsdirektøren intet vidste om gebyrsagen før for få uger siden.
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ansvaret er direktørens og ingen andres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ansvaret er direktørens og ingen andres

Af Glen Madsen (DF)m medlem af kommunalbestyrelsen:

Debat Hørsholm - 25. september 2020 kl. 14:48

Den 24. januar i år tilgik Hørsholm Kommune en afgørelse fra Byggeklageenheden, der slog fast, at kommunen overfakturerede borgerne med dens byggesagsgebyrer. Umiddelbart herefter ændrede kommunen praksis, så gebyrerne stemte overens med klagenævnets afgørelse. Herefter blev der taget kontakt til advokatfirmaet Bech-Bruun (dem, der også blev hyret til at blåstemple kommunens praksis ved arealoverførsler) for at få deres vurdering af klagenævnets afgørelse. Og først 8 måneder senere - efter at advokaten ikke kunne redde kommunens kastanjer ud af ilden - blev kommunalbestyrelsen informeret.

arrow Læs også: Ingen har lyst til at diskutere direktørens fremtid

Dagen efter, at Kommunalbestyrelsen blev informeret, fremgik det i en artikel fra Ugebladet på sn.dk, at direktøren på området intet havde vidst om noget som helst. At alt var blevet håndteret af en "medarbejder på ledelsesniveau", der ikke havde fundet det nødvendigt at informere det politiske niveau. En vurdering, direktøren efter eget udsagn altså ikke var blevet involveret i...

Det vil med andre ord sige, at direktøren ikke vidste noget om Byggeklageenhedens afgørelse. At direktøren intet vidste om den tilrettede gebyrpraksis. At direktøren intet vidste om den potentielle millionkroner dyre tilbagebetaling til kommunens borgere. Samt at direktøren heller intet vidste om, at et forholdsvis dyrt eksternt advokatfirma var blevet hyret til at vurdere Byggeklageenhedens afgørelse.

Det forekommer mig højst usandsynligt!

Og for at det overhovedet skulle være muligt, så må det jo også betyde, at direktøren ej heller kendte til den i Byggeklageenheden verserende klage. For kendte han til den, så ville han naturligvis have forhørt sig om sagen...

Oven i alt ovenstående skal man også huske på, at Byggeklageenhedens afgørelse faldt kun få måneder efter den meget kontroversielle og meget politiske sag omkring arealoverførsler. Skulle den samme medarbejder, der var dybt involveret i arealoverførselssagen og den politiske debat, fuldstændig, uden involvering af centerchef og direktør, virkelig vælge at lade en på mange måder identisk sag ligge og "dampe" på hans skrivebord, alt imens han egenhændigt ændrede gebyrmodellen og hyrede en dyr ekstern advokat? Nej vel?

Og! Uanset om direktøren så vidste noget eller ej: Så er det i sidste ende stadig hans ansvar, at kommunalbestyrelsen ikke blev informeret, som den skulle!

Det er kun dårlige ledere, der tørrer ansvaret af på deres medarbejdere! For mit vedkommende er tilliden til direktøren væk. Denne sag var den berømte dråbe, der endegyldigt fik bægeret til at flyde over!

arrow Vred og rystet over DF - men ingen sanktionsmuligheder
20. september 2020 kl. 20:00 Opdateret: kl. 11:17
arrow Borgmester: Direktøren lyver ikke og skal ikke fyres
18. september 2020 kl. 17:31 Opdateret: kl. 15:52
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?