27. februar 2021
Susanne Brandt mener, det er fuldstændigt ubegribeligt, at der er et politisk ønske om at ophæve de vigtige områdeservitutter i det nye lokalplaner.
Susanne Brandt mener, det er fuldstændigt ubegribeligt, at der er et politisk ønske om at ophæve de vigtige områdeservitutter i det nye lokalplaner.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Angreb på lokaldemokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Angreb på lokaldemokratiet

Af Susanne Brandt, Bukkeballevej 34, Rungsted:

Debat Hørsholm - 19. februar 2021 kl. 17:03

En gennemlæsning af udkastet til lokalplanerne 172,173 og 176 for Rungsted-området viser, at det er et omfangsrigt stykke arbejde, der naturligvis i større eller mindre grad skal forsikre om, at der bliver lyttet og taget hensyn til nuværende og fremtidige borgere i området.

arrow Læs også: Sådan sikrede Blixens mor det grønne og luftige

På den baggrund er det fuldstændigt ubegribeligt, at der er et politisk ønske om at ophæve de vigtige områdeservitutter.

Her menes fjernelse af borgernes påtaleret såvel som de beskyttende servitutter.

Jeg mener, at det er et direkte angreb på lokaldemokratiet og vil give magt til politikere og administration til at forvalte planen efter egen opfattelse og ønske. Det er helt forkert at give kommunen retten til at 'trække og hive' i lokalplanen uden borgernes mulighed for rettidig indsigt, indsigelse og anvendelse af gældende servitutter. Det vil skabe stor utryghed for nuværende og fremtidige boligejere i Rungsted.

Ved hjæp af påtaleretten og beskyttende servitutter blev blandt andet en kreativ arealoverførsel på Bukkeballevej stoppet og for få år tilbage blev en fredning af Bolbroeng sikret.

Dette viser med al tydelighed, hvad der kan/kunne ske, hvis vi medborgere ikke har/har haft mulighed for påtaleret og til at henvise til gældende områdeservitutter.

Den seneste tid med omgåelse af eksisterende lokalplaner og udvidede brug af dispensationer bidrager til en øget mistillid til det lokale politiske system og mindsker tilliden til kommunens politikere og administration.

Hvis man allerede i dag oplever omgåelser af lokalplanen, så tør man ikke tænke på hvilken udvikling det vil tage, hvis vi i fremtiden får lokalplaner uden påtaleret og servitutter?

Er en ønsket ophævelse af påtaleretten og de lokal beskyttende servitutter virkelig politikernes reaktion og svar på kritikken fra engagerede boligejere i Hørsholm?

Jeg mener, at en sådan beslutning vil være en skamplet for kommunen og for lokaldemokratiet.

arrow Verdensklasse eller fiasko: Det ved vi nu om prestigebyggeriet
17. februar 2021 kl. 06:45 Opdateret: kl. 15:45
arrow Omstridte lokalplaner i ny høring: Her har de drejet på kapperne
11. februar 2021 kl. 12:00 Opdateret: kl. 11:57
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?