23. juni 2021
Jørgen Eirfeldt er tidligere lokalformand for Venstre og nu sekretøær i seniorrådet.
Jørgen Eirfeldt er tidligere lokalformand for Venstre og nu sekretøær i seniorrådet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ældre i Hørsholm skal have det bedste - hvad ellers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ældre i Hørsholm skal have det bedste - hvad ellers

Af Jørgen Eirfeldt, sekretær i Hørsholm Seniorråd:

Debat Hørsholm - 27. maj 2021 kl. 14:30
arrow Læs også: DEBAT: Hvordan kan flertal bygge ældrecenter i så ulækre omgivelser?

Jeg har med stor interesse og bekymring læst SF kandidaternes (Louise Zabel og Ib Tune Olsen) replik til Mogens Buch-Larsen debatindlæg om friplejehjem, og hvad SF mener man bør tilbyde de ældre, som ikke længere har overskud til at bo i egen bolig (Ugebladet 12. maj).

SF postulerer i relation til konsekvenserne om etablering friplejehjem, at der vil ske løndumpning, at de ansatte skal løbe hurtigere, at der vil ske en ringere pleje af de ældre, at der vil være en risiko for mulige konkurser samt manglende kommunalt tilsyn. Det er alt sammen noget vrøvl, som SF ikke kan føre bevis for.

SF i Hørsholm er tilhængere af kommunalt ejede og drevne plejehjem, hvilket ikke kan komme bag på nogle. Det er ingen hemmelighed, at de venstreorienterede partier som udgangspunkt prioriterer systemet før mennesket.

Jeg deler ikke SF's frygt for etablering af friplejehjem, da vi i Hørsholm har nogle særdeles veldrevne plejehjem med dygtige medarbejdere. Så friplejehjemmene skal være oppe på mærkerne, hvis de skal udkonkurrere de kommunale plejehjem.

Friplejehjemmene har ofte en lidt anden tilgang til krav om indretning og daglige rutiner, hvilket måske er noget alle kan lære lidt af.

Jeg tror på den liberale tilgang, en vifte af muligheder og den sunde konkurrence. Kun derigennem kan kvaliteten og effektiviteten højnes. Der er simpelt hen et behov for at lade kreativiteten blomstre, når man ser på de økonomiske rammer og muligheder i de kommende år.

I øvrigt vil plejepersonalet jo ofte være de samme som i dag er kommunalt ansatte, blot i en anden privat ramme.

Jeg prioritere mennesket højere end systemerne. Derfor går jeg ind for at vi også skal tilbyde friplejehjem til de ældre, der skal have valgmulighederne, og de ældre borgere i Hørsholm skal kun have de bedste tilbud - hvad ellers ?

De ældre har jo selv været med til at skabe det velfungerende samfund som vi har i dag.

arrow Sådan håndterer Slotved sine kasketter
16. juni 2021 kl. 17:30 Opdateret: kl. 07:30
arrow Så mange venter på en plejebolig
16. juni 2021 kl. 15:30 Opdateret: kl. 07:31
arrow Her er det så: Plejehjemmet i industrikvarteret
16. juni 2021 kl. 06:00 Opdateret: kl. 06:35
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?