13. december 2017
Fritz Reuther (V). Foto: Allan Nørregaard
Fritz Reuther (V). Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budget-cirkus på rådhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget-cirkus på rådhuset
Debat Hørsholm - 14. september 2017 kl. 13:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Hørsholm: Onsdag den 30. august havde kommunalbestyrelsen indbudt diverse interesserede, såsom ledere af børnehaver, skoler, foreninger og erhvervsdrivende til et offentligt møde for at få en gennemgang af budgetændringerne, således som administrationen har foreslået for år 2018. Der mødte ca.80-90 deltagere op, som blev fordelt på 6 forskellige møderum svarende til kommunalbestyrelsens 6 udvalg og jeg deltog i mødet, hvor budgettet for Social- og Seniorudvalget blev forelagt af udvalgsformanden. Vi var vel omkring 20-25 deltagere. Budgettallene blev projekteret op på væggen men så små, at de fleste ikke kunne læse dem og de måtte så nøjes med at høre efter, hvad udvalgsformanden læste op.

Af forslag til budgetreduktion på serviceområdet var der 11 som i alt udgjorde 4.554.000 kr. Udvalgsformanden gennemgik dem rimelig hurtigt, idet hans kommentar til samtlige forslag var, "at det troede han ikke, man kunne gennemføre". Han kom overraskende ikke med et eneste forslag til ændrede tal.

Der kom enkelte kommentarer fra medlemmer af Ældresagen og nogle af institutionerne, men det var de færreste, som kunde høre, hvad der blev sagt, da man ikke på rådhuset har fundet ud af, at der til møder med mere end 20 deltagere bør være et højtaleranlæg. Derefter gennemgik han forslag til driftsønsker, hvor der var 7, som i alt udgjorde kr. 2.053.000 og for disses vedkommende, vil de nok ikke kunne gennemføres, hvis ikke der blev sparet på de ovennævnte kr. 4.554.000.. Til sidst var der 4 forslag til anlægsønsker på i alt kr. 1.807.000 og da de drejede sig om nødvendige ombygninger og reparationer på plejehjemmene, håbede formanden på, at de kunne blive godkendt. Differencen mellem sparet budget kr. 4.554.000 og forslag til ønskede forhøjelser kr. 3.860.000 udgør kun kr. 694.000 og når man tager i betragtning, at Hørsholms bidrag til ældrevelfærd ligger i bund af samtlige kommuner i Danmark, må man undre sig over, at vi med en ekstra kassebeholdning på 130 millioner ikke kan finde ud af at bevilge et beløb, så vi kommer langt væk fra bundplaceringen.

Det undrer mig, at politikerne tilsyneladende har pålagt administrationen, at udarbejde et projektforslag ved blot at foretage en forholdsmæssig reduktion af samtlige konti.

Ifølge KL´s statistik over administrationsudgifter pr. indbygger, kan vi spare 19,6 millioner, hvis vi blot gennemfører en reduktion på »Rådhuset« svarende til landsgennemsnittet.

Fritz Reuther (V)
Kandidat ved kommunalvalget