23. maj 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vibekevej og Hildis Have

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vibekevej og Hildis Have
Opdateret 11. februar 2019 kl. 14:14
Debat Hillerød - 11. februar 2019 kl. 13:59
Af Peter Langer, byrådsmedlem (SF), Medlem af Arkitektur- , Byplan og Trafikudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2009 blev der udarbejdet en spændende helhedsplan for Stationszonen. Den kan læses på kommunens hjemmeside. Med analyse og byrumsstrategi af Gehl Architects, med forsidefoto af høje bygninger på Campussiden mod Carlsbergvej, men ikke de store ændringer på vestsiden omkring Vibekevej.

Planen anbefaler byggeri på 2-4 etager på Vibekevej, at tage hensyn til bevaringsinteresser og vigtigheden af en tryg og åben indgang med cykelsti til byen fra Stationen. Så byen ikke 'vender ryggen' til Stationsområdet. Sådan gik det desværre ikke.

'The Hill' blev vedtaget i 2011, og nu tilføjes området så flere høje boliger i op til 6 etager, stik imod kommuneplanens og helhedsplanens mål om max. 4 etager i området.

SF stod ikke bag 'The Hill', og vi kan heller ikke gå ind for lokalplanen for Hildis Have, dels fordi den strider imod kommuneplanen, dels fordi der skal nedrives bygninger, som af museet betegnes som bevaringsværdige.

Vibekevej-området havde fortjent en nænsom udbygning efter en større, samlet plan. Lige nu er det et lidt rodet område med en tom TDC-bygning med stor P-plads, kompakt nybyggeri, børnehave og ældre villaer. Som på Møllebro og til dels i Slotssøkarreen har vi ikke været gode nok til at følge visioner og mål, når konkrete byggeprojekter har budt sig til.

Vi mener, at vi godt kan stille større krav til kommende boligprojekter, og at den kommende arkitekturpolitik også skal indeholde en boligpolitik og en bæredygtighedsstrategi. Vi skal fremover hver gang spørge os selv: 'Hvad tilfører dette projekt egentlig til byen og til borgerne?