13. december 2017
De foreløbige skitser for byggeriet på Markedspladsen er tegnet af arkitekt Stig Mikkelsen.
De foreløbige skitser for byggeriet på Markedspladsen er tegnet af arkitekt Stig Mikkelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi skal have højere ambitioner for Hillerød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi skal have højere ambitioner for Hillerød
Debat Hillerød - 08. september 2017 kl. 15:09
Af Jacob Mortensen, Bøgebakkevej 5, Alsønderup. Ejendomsudvikler, HHM Ejendomme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er meget positivt med den fornyede debat om Markedspladsen i midten af Hillerød. For sagen er, at planerne er så uambitiøse og desværre så tvivlsomme, at byrådets politikere for byens skyld bør tage ansvar og trykke på pauseknappen.

Lad os vente med at få bebygget grunden til, vi har det helt rigtige projekt på plads. For det nuværende er simpelthen ikke godt nok!

Som historisk by og "hovedstad" i Nordsjælland fortjener Hillerød en god og stabil løsning på den centrale plads og ikke en omgang "leverpostej", fordi man i skyndingen ikke kunne finde på andet.

Ambitionen og forudsætningen har hele tiden været, at Hillerød centrum skulle beriges med et hotel med standard i den øvre ende. Lige nu står det til, at et lavprishotel skal opføres på én af de bedste placeringer i bykernen. Og viser det sig, at der ikke er grundlag for et hotel i dén klasse, fordi turisterne gerne vil bo standsmæssigt i stedet for et køre ind og ud af byen samme dag, så står vi med en fejlinvestering af de store, og et projekt, der så bare laves om til boliger. Så er vi lige vidt og har forspildt en historisk chance for at gøre en stor og positiv forskel for Hillerød.

Hotelprojektet på markedspladsen er nu blevet et simpelt boligprojekt - det er ikke ambitiøst nok.

Kommunen (og byrådet) synes at være blevet meget dårligt rådgivet i denne sag. Det er uambitiøst at stille sig tilfreds med røde mursten og midlertidige arbejdspladser - der bør tænkes mere langsigtet. Det fortjener Hillerød.

Når det så også er kommet frem, at kommunen forventer et nettoprovenu på et stor rundt 0, så har jeg virkeligt svært ved at se formålet med salget.

Det kloge vil være at vente lidt endnu. Slå koldt vand i blodet og start fra bunden og tænk hele projektet grundigt ind i byens helhed. Det skylder vi Hillerød og de kommende generationer.