22. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uvelse Nord - adgangsvej vest eller øst?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uvelse Nord - adgangsvej vest eller øst?
Debat Hillerød - 17. maj 2018 kl. 05:16
Af Lene Kattrup, Kornvænget 26, Uvelse
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved østlig adgangsvej vil stien fra krydset Damtoften/Lystrupvej til Uvelse Renseanlæg, der sandsynligvis er den mest brugte og smukkeste sti i hele Uvelse, kunne bevares. Hvis der (vestlig adgangsvej) laves en kørebane med biltrafik ved siden af stien, vil der - uanset fartdæmpning og adskillelse med grøft - i stedet være tale om et fortov med grus. Ikke en sti.

Ved at etablere biladgang til boligområdet fra øst, skånes Uvelse for en del ekstra trafik både igennem Gørløsevej og Uvelse Byvej, hvor mange gående børn og andre dagligt krydser disse veje til skolen og købmanden. Der er i forvejen for meget trafik her. I det hele taget vil bymidten skånes for en del ekstratrafik forårsaget af det nye boligområde.

Økonomisk set er de to løsninger nok nogenlunde ens. Løsningen fra øst er på flad mark, hvor et mindre areal landbrugsjord til vejen skal købes af landmanden, mens adgangsvej fra vest til gengæld indebærer planering og fældning af en del træer.

Hvis man nedlægger en smuk meget anvendt sti, ødelægger man væsentlige goder for beboerne, natur- og herlighedsværdier, som de har vænnet sig til at have. Værdier, der også tiltrækker nye huskøbere. Det vil ofte nedsætte salgsprisen på de eksisterende huse.

De nye beboere skal ved vestlig adgangsvej dagligt køre en unødvendig omvej på knap 2 km, hvis de fx arbejder på Novo eller det nye sygehus i Hillerød. Nogle potentielle købere til de nye huse, vil fravælge på grund af denne omvej ad mindre villaveje og igennem bymidten, hver gang de skal køre til Hillerød.

Nogle af os er meget positive overfor det nye boligområde, men mener at Hillerød Kommune bør sørge for biltrafik-adgang fra øst.