29. februar 2020
Claes Petersen mener, at det kan blive en fornuftig løsning med turistbusser på parkeringspladsen ved Annaborg. Foto: Kenn Thomsen
Claes Petersen mener, at det kan blive en fornuftig løsning med turistbusser på parkeringspladsen ved Annaborg. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar til sognepræst Jørgen Christensen og museumsdirektør Mette Skougaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar til sognepræst Jørgen Christensen og museumsdirektør Mette Skougaard
Debat Hillerød - 20. august 2019 kl. 13:10
Af Claes Petersen, Rønnevangsalle 1, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dette er fra en borger, som har boet rigtig mange år i Hillerød og fulgt byens udvikling og glæder mig over denne.

Busserne på markedspladsen fylder meget i bybilledet og de betaler intet for at parkere der. Gæsterne til slottet haster direkte til slottet, det vil sige de lægger ikke en krone i byen. Egentlig er de en belastning for byen med hensyn til slid og plads. Det er et uhyre smukt slot vi har og meget velholdt, og jeg er selvfølgelig glad for alle de besøgende, så slottet har en god økonomi.

Da markedspladsen er solgt, skal der findes et nyt sted, hvor busserne kan holde uden at belaste byen mere end højst nødvendigt. Parkeringspladsen bag Annaborg er meget velegnet til busparkering med ensrettet indkørsel via Kalvehavevej, det vil sige skråt igennem menighedshusets have, som er stor og luftig og en vej ind, der vil ikke genere huset og udkørsel via rundkørslen ved Annaborg. Busserne vil kunne holde i en lang række langs Annaborg, det vil sige, at udgangen fra busserne vil være ind mod Annaborg, så sikkerhedsmæssigt vil det være fint for passagererne. Er vi rigtig dygtige, kan vi tage et par meter af Annaborgs have (som er så stor, at der stadig ville være plads til deres skulpturer) og stadig have to rækker parkering til personbiler, da »indsvingningsstykket« er rigeligt bredt.

For Hillerød Kommune ville dette være en god ting, idet slottet ejer parkeringspladsen ved Annaborg. Busserne kunne så betale for at holde der, ligesom personbilerne, altså penge til slottet.

Dette er en god og rimelig løsning for alle parter. Slottet må også yde for at have så mange gæster.

Den bedste løsning med hensyn til parkering ville selvfølgelig være parkering ved Tromlepladsen, men der er nok for langt at gå for de travle turister.