23. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svar til Karen Dilling om Horsevænget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svar til Karen Dilling om Horsevænget
Debat Hillerød - 27. august 2018 kl. 12:49
Af Marianne Jellesmark, Horsevænget 37, st.th., Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommentar til Hillerød Kommune, ejendomschef Karen Dilling i artikel d. 2. juli 2018 vedr. kommunens forskelsbehandling af beboere i Horsevænget.

Det er seks uger siden, du meddelte i nævnte artikel, at kommunen vil undersøge forskelsbehandlingen af beboerne nærmere. Du udtaler også, at I ingen interesse har i at forskelsbehandle, og I vil gerne beklage, hvis det er sket.

Det er ikke godt nok Karen, for jeres smutter har gennem de sidste knap 10 år kostet en ældre beboer sit eksistensgrundlag, og det fortsætter resten af hendes liv. Vi har i øvrigt intet hørt fra dig eller kommunen.

Du ved det sikkert ikke, og derfor bliver du hermed informeret om, at denne sag tidligere er undersøgt, bl.a. af borgmesteren, der skriftligt har meddelt, at den tidligere beboerrepræsentation har godkendt både renovering og huslejestigning, hvilket hun giver udtryk for, at beboerrepræsentationen er berettiget til dette på den enkelte lejeres vegne.

Jeg kan oplyse dig, at en beboerrepræsentation ganske rigtigt kan træffe beslutninger på lejernes vegne - men kun generelle beslutninger, der vedrører alle lejere. Absolut ikke i tilfælde som Ellens, hvor det er en individuel sag med økonomiske konsekvenser for en enkelt lejer.

Jeg kan også oplyse dig, at Hillerød Kommune tidligere kritikløst renoverede køkkener og badeværelser ved fraflytning, uden omkostninger for den enkelte lejer. Fra ca. 2008/2009 ændrede I denne praksis til at beboerbetalt lejeforhøjelse uanfægtet køkkenets eller badeværelsets stand.

Jeg har behov for at dele min bekymring med dig, ift. at Hillerød Kommune på daværende tidspunkt havde givet fuld beslutnings- og bevillingskompetence til den ansatte vicevært, hvilket måske kan være en af årsagerne til, at kommunen tilsyneladende har et problem med at finde både begrundelser for forskelsbehandlingerne samt ikke mindst manglende bilag.

En anden bekymring i sagen mellem de to lejemål ved siden af hinanden, renoveret med en uges mellemrum er, at den gratis renovering gik til et bestyrelsesmedlem, men Ellen måtte betale uanfægtet et ualmindeligt nedslidt badeværelse samt et svigtende helbred, der nødvendiggjorde en renovering. Dybt bekymrende finder jeg det faktum, at for denne sag, relevante ansatte i Hillerød Kommune og bestyrelsesmedlemmer var og er hinandens familiemedlemmer og/eller personlige venner.

Såfremt du mener, der er andre årsager til den omtalte forskelsbehandling, ser jeg frem til dialog samt dokumentation af lovgrundlaget og lovligheden af Hillerød Kommunes dispositioner.

Lighedsprincippet ændrer sig ikke, blot fordi Hillerød Kommune vælger ikke at håndhæve det.