9. december 2019
Den foreslåede besparelse på demensnormeringen på kommunens plejecentre bekymrer Hillerød Ældreråd. Foto: Allan Nørregaard
Den foreslåede besparelse på demensnormeringen på kommunens plejecentre bekymrer Hillerød Ældreråd. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spareforslag bekymrer Ældreråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spareforslag bekymrer Ældreråd
Debat Hillerød - 14. august 2019 kl. 09:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Hillerød: Hillerød Ældreråd ser med bekymring frem til de kommende budgetforhandlinger for 2020 og årene fremefter. Især den forslåede reduktion af demensnormeringen på plejecentrene er for os helt uacceptabel.

Svært demente på kommunens plejecentre har brug for personale til både at understøtte den daglige pleje, og i høj grad også tid til nærvær og trygge rammer for den demente.

Vi ved hvor meget det kræver af personalet på plejecentre at passe de demente borgere, og vi ved hvor travlt personalet har med den nuværende normering. Demente har brug for trygge rammer, aktivering og genkendeligt personale.

Derfor er vi i Hillerød Ældreråd dybt bekymrede og uforstående overfor, at man i budgettet foreslår at reducere normeringen, både i demensnormeringen og i grundnormeringen på plejecentrene.

I alt vil man fjerne syv stillinger på plejecentrene og 2½ stilling fordelt på seks plejecentre. Det lyder på papiret måske umiddelbart ikke af meget, men vi kan garantere, at for de berørte borgere på plejecentrene betyder det alt.

På vegne af Hillerød
Ældreråd
Birgit Vejby

Formand