23. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerhussagen Nødebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerhussagen Nødebo
Debat Hillerød - 22. oktober 2018 kl. 16:36
Af Palle Hansen, Kildevænget 4, Nødebo, Fredensborg, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Desværre er artiklen 22. oktober om sommerhus sagen i Nødebo meget ensidig og kun udtryk for Jakob Steensens meninger om sagen. Det er rigtigt, at vi beboere er blevet orienteret om arbejdet i byzonegruppen, men en orientering er altså ikke det samme som indflydelse på oplægget til Hillerød Kommune.

Og Jakob Steensen må jo være det man i politik kalder meget tonedøv, når han efter at have deltaget i beboermødet på Nødebo Kro, hvor lokalplan forslaget blev præsenteret af kommunen, og oplevet debatten der, så ikke har taget de indvendinger der blev fremført ad notam. Det at der kommer indsigelser i høringsperioden for lokalplanforslaget er jo netop et rigtig godt tegn på, at demokratiet virker og fungerer.

Byzonegruppen gjorde et meget stort og godt arbejde med at få afstemningen om områdets overførsel op og stå. Men den efterfølgende process har desværre ikke været særlig køn.

Som beboer i området (Nødebo Skovvænge grundejerforening) er vi desværre ikke blevet inddraget tilstrækkeligt i udformningen af indstilling fra den lokale byzone gruppe til Hillerød Kommune.

Vi har tidligt i processen, overfor grundejerforenings formanden, udtrykt ønske om at beboerne bliver indraget i udarbejdelsen af hvordan indstillingen til kommunen skulle udformes, og er blevet lovet et møde om indholdet inden forelæggelse/ møde med kommunen, mødet er ikke blevet afholdt.

Vores indtryk efter samtaler med en hel del beboere i grundejerforeningen Nødebo Holt enge, er at der er mange, der føler at deres ønsker til udvikling af området ikke er blevet hørt og tilgodeset i tilstrækkelig grad. Desuden er der en del beboere der er blevet mødt med en meget afvisende attitude, når de ville diskutere lokalplanoplægget med lokale repræsentanter fra byzonegruppen og lokalrådet.

Det må jo også konstateres, at byzonegruppen har været ude af trit med en stor del af beboerne, når der ligefrem er lavet en underskriftindsamling med protest mod byggehøjde, bygning i 1 1/2 etage og byggeafstand til skel.

Vi mener, at det er i tråd med tidsånden at bevare de oaser der er i kommunen med lav bebyggelse og gode grønne områder med udsigt til natur og skov. Det er jo også attraktivt for børnefamilier og andre gode skatteborgere.

Desuden ved jeg ikke, om der med forslaget om 7m byggehøjde og 1 1/2 etage er tænkt på, at der dermed vil være et stort incitament for ejere af grunde i 2. række fra søen til at bygge så højt som muligt for dermed fra tagvinduer og lignende at få et godt udsyn til søen og dermed også til naboens grund. Dette vil uværgerligt forårsage en hel del splid og ballade i forhold til berørte beboere på Pramvejen.

Et træ kan beskæres eller fældes, men et hus er umuligt at få ændret, hvis det først er lovligt opført. Og der er ingen fortrydelsesret når først lokalplanen er vedtaget.