8. april 2020
Tue Tortzen kritiserer, at kommunen vil sælge Horsevænget. Foto: Allan Nørregaard
Tue Tortzen kritiserer, at kommunen vil sælge Horsevænget. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Salg af almene boliger kom som en tyv om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Salg af almene boliger kom som en tyv om natten
Debat Hillerød - 07. januar 2020 kl. 12:39
Af Tue Tortzen, byrådsmedlem, Enhedslisten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På byrådsmødet var sidste punkt »Eventuelt salg af kommunal ejendom« Punktet var på lukket dagsorden, så ingen måtte fortælle om det, før beslutningen var truffet.

Det handlede om at sælge de fleste af lejlighederne i Horsevænget (den nordlige del ) og putte mellem 34 og 45 millioner i kommunekassen.

En så stor sag burde være en del af budgetforhandlingerne, men den er altså blevet gemt som »julegave« til beboerne. Jeg foreslog, at vi i det mindste spurgte beboerne, hvad de mener, før der blev besluttet noget - men det blev stemt ned med et brag.

Salget blev vedtaget med alle stemmer imod Enhedslisten.

Den megen tale om borgerinddragelse i beslutningerne gælder ikke for vore lejere i Horsevænget. De får bare besked på, at deres bolig bliver solgt.

Hvilken boligspekulant, der køber, ved vi ikke endnu, men det er helt sikkert, at køberen har et eneste formål: At tjene penge på modernisering ligesom f.eks. den amerikanske kapitalfond Blackstone gør i København. Det vil sandsynligvis betyde, at huslejerne stiger til det dobbelte.

De borgerlige har før foreslået at sælge Horsevænget, men det er blevet forhindret. Hvordan kan Socialdemokratiet og SF stemme for salg, når det vil betyde, at huslejen stiger til det dobbelte i løbet af få år?

Kommunen byggede i sin tid Horsevænget for at have billige lejligheder at anvise til borgere med små indtægter. Beboerne bliver jo ikke mere velhavende af, at huslejen stiger, så de skal have mere kommunal støtte for at klare sig i en dyrere lejlighed. Man kan med rette sige, at kommunen har ladet bygningerne forfalde - vi har længe vidst, at tage er utætte men først gjort noget ordentligt ved det de sidste par år, hvor der er sat penge af i budgettet til nødvendig renovering. Nu viser det sig - som altid - at hvis man ikke passer på, at taget er tæt - ja så kommer der skimmelsvamp og andre skader, som er dyre at udbedre.

Men det er os - kommunen- der som udlejer har svigtet, og det er uanstændigt at løbe fra ansvaret nu ved at sælge.