8. marts 2021
#1704098
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: SF er imod salg af Axelhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: SF er imod salg af Axelhus
Debat Hillerød - 16. januar 2021 kl. 13:57
Af Rikke Macholm og Peter Langer, SF's byrådsgruppe

SF stemte på Byrådsmødet imod salget af Axelhus.

Axelhus benyttes i dag som bolig for flygtninge. Det rummer 10 værelser og 2 familieboliger, derudover er der 4 husvildeboliger der anvendes til udsatte unge. Der er flygtningeboliger andre steder i kommunen og totalt er der flere boliger end der er behov for. Det er det ene argument der bruges i forhold til at sælge Axelhus. Det andet argument er, at bygningen er i dårlig stand fordi den ikke er blevet ordentlig vedligeholdt og forvaltningen skønner at det vil koste et millionbeløb at sætte den i stand.

SF er imod et salg fordi det vil forringe mulighederne og livskvaliteten for de beboere der i dag bor i Axelhus.

Enkeltpersoner vil skulle flytte sammen i en familiebolig, hvilket sandsynligvis vil give anledning til konflikter. Flere vil flyttes til Meløse og det er ikke hensigtsmæssigt i forhold til at fastholde de flygtninge der flytter, i uddannelse og arbejde. For de unge der bor i husvildeboligerne skal der findes alternativer, som endnu ikke er beskrevet.

Alt i alt en rigtig dårlig løsning for de involverede.

Det er flovt og ærgerligt at bygningen har fået lov til at stå og forfalde, så vi nu er nødt til at bekoste et stort beløb på renoveringen, men i SF finder vi det væsentligt at bevare bygningen.

Både af hensyn til de beboere der er i dag, men også for at kunne opfylde ønsker der måtte komme på sigt.

Det er en dårlig ide at sælge en så centralt beliggende kommunal ejendom med billige boliger. Hvis der på et tidspunkt ikke længere er brug for bygningen til flygtninge, kunne her indrettes ungdomsboliger eller den kunne anvendes til familier med små indkomster. Bygningen vil også kunne bruges af vores frivillige kulturelle foreninger der i høj grad mangler plads. Der kan på sigt også opstå nye behov, hvor det vil være oplagt at anvende bygningen .

Da børnetallet faldt og der var for mange daginstitutioner, valgte vi ikke at sælge de overflødige institutioner, men i stedet at bruge bygningerne til forskellige andre formål . Nu hvor børnetallet igen stiger har det været nemt at indrette husene til daginstitution igen. Så der er virkelig brug for omtanke inden man sælger kommunale bygninger.

SF's holdning er klar. Behold Axelhus både af hensyn til de nuværende beboere og til fremtiden.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?