15. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Partiernes grønne profiler falmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partiernes grønne profiler falmer
Debat Hillerød - 14. november 2017 kl. 15:51
Af Allan Høj, Foreningen J. Jensens Naboer, Nørre Herlevvej 2, Lynge, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle partierne i byrådet har travlt med at pudse deres grønne profiler i disse dage.

Profilen falmer dog betragteligt, når de samme partier aktivt arbejder for at tillade entreprenørvirksomheden J. Jensen i Uvelse at opføre et upcycling-center til behandling af bygningsaffald. En del af beton- og murbrokkerne vil være forurenet med bly, asbest, kviksølv og andre giftige sager. Midt i et landområde med betydelige og sårbare grundvandsressourcer. Og transporten af affaldet vil medføre en voldsom trafik til og fra virksomheden på et vejnet, hvor to lastbiler ikke kan passere hinanden, hvis der er bløde trafikanter på vejen.

Genbrug af bygningsaffald er en god ide - men den slags virksomheder bør ligge ved det overordnede vejnet, hvor den tunge trafik ikke er til gene og til fare på de små landeveje.

Det undrer os, at Hillerød Kommune ikke har undersøgt muligheden for at placere anlægget på Solrødgård i tilknytning til den nye genbrugsstation. Her er der plads. Og gode trafikale forhold.

Kom nu ud af busken, partier og kandidater: Vil I arbejde for en placering af upcyclingcenteret på Solrødgård? Eller er de grønne ord blot valgflæsk?