14. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nostalgi-debat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nostalgi-debat
Debat Hillerød - 30. april 2018 kl. 07:45
Af Preben Boyer, Hovsmedevej 10, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udviklingen (eller afviklingen?) af vores allesammens Hillerød, giver mig minder om min barndom på Nørrebro, hvor jeg dengang kunne lege og forlyste mig i de mørke skumle baggårde når jeg kom hjem fra skole.

arrow Læs også: Tak for et godt møde om arkitektur

Når man ser på det meste af det byggeri, der p.t. opføres i Hillerød midtby/ved stationen, er man mentalt tilbage i 20ernes København eller før, dengang der bare skulle klaskes så mange huse op som overhovedet muligt, og helst på så lidt plads som muligt. Anden og tredie baggård var helt OK på den tid.

Nu lever vi altså i 2018, og i København gør man nu alt for at skaffe lys og luft imellem husene ved at rive ned og rette op på fortidens synder ved at skabe grønne gårdarealer, der hvor der før var tæt bebyggelse.

Hvorfor skal vi så i Hillerød gå den anden vej, og se det hele stramme til med ødelæggende højhusbyggeri i bykernen, og blive udsat for uheldig arkitektur med mange grimme detaljer, f.eks. altaner der hænger direkte ud på fortovet og trafikken, blot fordi byggegrundene skal udnyttes maksimalt og politikerne åbenbart tillader det.

Hvorfor får vi ikke en ansvarsbevidst stadsarkitekt, en person der kan forsøge at redde, hvad der er tilbage af Hillerød? Det er på høje tid, at der bliver grebet ind, vi er mange der mener, at det desværre allerede er for sent.

arrow Bevaringsværdige huse på Vibekevej?
03. maj 2018 kl. 14:34 Opdateret: kl. 14:34
arrow Svar på læserbrev om Hildis Have
25. april 2018 kl. 15:27 Opdateret: kl. 15:27
arrow Hvor er den overordnede plan?
03. april 2018 kl. 12:24 Opdateret: kl. 12:24