25. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Meningsløst for både børn og økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meningsløst for både børn og økonomi
Debat Hillerød - 03. marts 2019 kl. 20:26
Af Bibi Carlsen, Westend 4 4.th, 1661 København V
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børne/ungeudvalgsformand Peter Frederiksen, Hillerød, oplyser at dialogmøder ikke ændrer på, om kommunen vil genoptage skolesager inden Ankestyrelsen afgør dem.

Som mangeårig specialskolelærer for børn der har særlige behov; autisme, ADHD, angst m.m, oplever jeg, at børnene i dag tvinges til at være inkluderede alt for lang tid i flere almindelige skoletilbud. De skal være totalt stressnedbrudte, før der måske visiteres til specialtilbud.

Her arbejdes med relationen først, så barnet kan få tillid til andre voksne end deres forældre. Først trivsel, så læring. Det pædagogiske arbejde og den tidshorisont, vi er nødt til at arbejde efter, er meget meget lang - kan være to år. Den tid der skal til, passer ikke ind i en stramt styret kugleramme fra Forvaltningen.

Kolleger græder over at gå på kompromis med deres faglighed og specialistviden. De tvinges til at presse børn med diagnoser, og ligesom forældrene er de bange for, om barnet får taget sin plads på specialskolen.

Mine venners barn der bor i Hillerød, har nu ikke haft ordentlig skolegang i to år. Fejludvikling. Forkert behandling i skoletilbud. Fordi Forvaltningen blander sig i behandling, de ikke har forstand på. Barnet er mærket for livet.

Det er meningsløst og ødelæggende for både børn, familier, skoler og kommunens økonomi. Tidlige indsatser der koster nu, lønner sig 10-fold over barnets livsforløb. Den eneste forhindring er kommunen selv, der ikke vil anerkende og rette op på deres fejl.