22. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lighed for loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lighed for loven
Debat Hillerød - 13. maj 2018 kl. 16:06
Af AF Tue Tortzen (Enhedslisten), byrådsmedlem
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For seks år siden besluttede vi i miljø - og teknikudvalget og byrådet at alle nye boliger skal have et anlæg som opsamler regnvand til brug i toiletter og vaskemaskiner.

De boliger som er opført senere, f.eks i Ullerød Nord, Lærkeparken, Hostrupsvej og Ndr. jernbanevej har indbygget regnvandsopsamling, og der er sparet mange tusinde kubikmeter grundvand.

Nogle bygherrer har søgt om dispensation, fordi anlæggene koster penge, men de har fået afslag, det er alvor, at Hillerød byråd vil spare på grundvandet, så vi fortsat har nok rent drikkevand.

Derfor undrede det mig meget, at vi havde en sag på Miljø- og klimaudvalgets møde tirsdag (og på Byplanudvalget onsdag) hvor Forvaltningen indstiller, at vi lemper mulighederne for at få dispensation.

Det fremgik tydeligt af sagen, at den er på, fordi der er problemer med at få økonomien til at hænge sammen ved et større boligbyggeri på Åmosevej. Udgifterne er skredet for projektet, og nu prøver man så at spare på regnvandsopsamlingen for at få tallene til at passe.

Enhedslisten er stor tilhænger af byggeriet som er almennyttigt, men vi kan ikke godtage, at man skærer på miljøindsatsen, fordi andre udgifter er steget. Vi kan heller ikke godtage, at et enkelt byggeri bliver fritaget, når både lejere og ejere i andre byggerier er pålagt udgiften.

Der var nogen tekniske forklaringer på sagen, som slet ikke holder vand, og man må undre sig over, at de er kommet igennem kommunens direktionen med en anbefaling. Jeg kan godt forstå, at mine udvalgskolleger kommer i tvivl på baggrund af de oplysninger, vi har fået, men jeg håber, at byrådet holder fast i det, vi har været enige om: I Hillerød sparer vi på grundvandet for at sikre rent drikkevand til næste generation.