28. september 2020
Det må være muligt for kommunens folk at begrunde deres valg af tilbud, og det må være muligt at man kan overveje - og genoverveje - sit valg - også overfor forældrene, skriver Lisbeth Larsen i sit debatindlæg. Foto: Kenn Thomsen
Det må være muligt for kommunens folk at begrunde deres valg af tilbud, og det må være muligt at man kan overveje - og genoverveje - sit valg - også overfor forældrene, skriver Lisbeth Larsen i sit debatindlæg. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jo, det handler om sagsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jo, det handler om sagsbehandling
Debat Hillerød - 15. februar 2019 kl. 15:04
Af Lisbeth Larsen, Nøddehegnet 38, Nødebo, 3480 Fredensborg

Debat
Hillerød: »Det handler jo ikke om sagsbehandling«. Jo, det er lige præcis hvad det gør.

arrow Læs også: Kapløbet om handicapudgifter

Peter Frederiksen skriver i dagens udgave (den 15/2 red.) af Frederiksborg Amts Avis, at hele sagen om kommunens afgørelser i børne-handicapsager ikke handler om sagsbehandling, men det er lige præcis det eneste, der kan ændre noget.

Det er dejligt, at du forstår, at forældrene har det svært, men det er ikke det, det handler om. Det handler om barnet. Forældrene og lærerne oplever, at barnet trives dårligt i sit skoletilbud. Det reagerer de på. Det vil enhver almindelig forælder reagere på.

Det må være muligt for kommunens folk at begrunde deres valg af tilbud, og det må være muligt at man kan overveje - og genoverveje - sit valg - også overfor forældrene. Det er et udtryk for styrke at have mod til at begrunde sine valg. Disse forældre har adskillige fagpersoners ord for, hvad barnet har gavn af, og hvis det valgte tilbud ikke nytter, så er man nødt til at evaluere og evt. ændre. Det er det, det handler om. Vi har valgt jer politikere, fordi vi har tillid til, at I vil forvalte den magt og det ansvar, vi har betroet jer, på en god måde. Det er vigtigt, at vi beholder den tillid, men det kræver af og til åbenhed fra jer, så vi forstår jeres bevæggrunde for de afgørelser, der træffes. Desuden føles det som en afvisning, at man bare kan anke. Enhver ved, at det tager mange måneder - evt. år -før en ankesag afgøres.

Derfor nytter det ikke noget, at man bare taler pænere til hinanden på møderne, eller får redt evt. konflikter ud. Det ændrer ingenting for barnet.

Men tak, Peter Frederiksen, fordi du satte fokus på, at der tydeligvis ikke er forventningsafstemt i forhold til møderne. Det kan der heldigvis laves om på. Deltagerne skal vide, hvad der kan forventes af dagsordenen. Så det næste møde skal handle om barnet, og hvad der skal gøres for at bedre forholdene, ikke om at forældrene er pressede.

arrow Kommune har haft mange år til at lære
09. februar 2019 kl. 14:17 Opdateret: kl. 12:01
arrow Få så rettet fejlene!
09. februar 2019 kl. 11:22 Opdateret: kl. 11:22
arrow Hvor kan man bestille en kommunekompetence undersøgelse?
09. februar 2019 kl. 11:03 Opdateret: kl. 11:03
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?