22. oktober 2020
Heidi Thamestrup
Heidi Thamestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor kan man bestille en kommunekompetence undersøgelse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor kan man bestille en kommunekompetence undersøgelse?
Debat Hillerød - 09. februar 2019 kl. 11:03
Af Heidi Thamestrup, Landsformand, Landsforeningen Autisme

I efteråret begyndte det at vælte ind med sager fra vores medlemmer

arrow Læs også: Jo, det handler om sagsbehandling

i Hillerød Kommune. Sagerne handler om autistiske børn, der mistrives så grelt i deres skoletilbud, at de er blevet syge af at være der. Det er også sager om forældre, der ikke kan gå på arbejde, fordi de skal passe deres skolevægrende barn i hjemmet. Men det er samtidig sager, der blotlægger en kommunes misligeholdelse af forpligtelsen til at visitere handicappede børn til et skoletilbud der rummer deres funktionsnedsættelse. Og sager, der udstiller kommunens inkompetence, når det drejer sig om at kompensere forældre med tabt arbejdsfortjeneste, når deres handicappede barn skal passes i hjemmet.

Forældre siger altid til deres børn, at de skal fortælle det til en voksen hvis de har det skidt i skolen, men i Hillerød Kommune er der ingen der hører på børnene. Børn, der er blevet udsat for det overgreb, det er at blive placeret i et forkert skoletilbud, risikerer at få alvorlige psykiske lidelser oveni deres handicap. Børn, der har haft skolevægring længe, skal ikke bare visiteres til et skolemiljø med mere støtte og faglighed, de skal også have behandlet symptomer på svigt, der i de nævnte sager tæller både angst, depression, selvskadende adfærd, spiseforstyrrelse, psykose og selvmordstanker.

Det tager tid for børn at genskabe tillid til verden, til skolen og til voksne, der har stillet alt for høje krav til dem i alt for lang tid. Det er utilgiveligt, at en kommune giver børn tilbud der gør dem syge, og det er magtfuldendt - grænsende til det arrogante - at embedsmænd og politikere efterfølgende siger undskyld og vasker hænder. De kan ryste de ubehagelige overskrifter af sig og gå hjem kl. 16, mens vores familier må leve med handicappet, de kommunale overgreb og de deraf følgende psykiatriske overbygninger 24 timer i døgnet.

Formlen for at undgå, at omsorgssvigte børn med autisme i fremtiden er, at sætte tidligt ind og visitere skarpt. Der er ingen børn der tager skade af at få ekstra meget støtte i en periode - og når man har fundet frem til det rette støtteniveau, kan man altid rette til. Det magiske ved en formel der kompenserer børnene er, at børnene trives. Bonus er, at når børnene trives, så kan forældrene passe deres arbejde og når de kan det, så har de slet ikke brug for tabt arbejdfortjeneste. Det er på ingen måde rocket science og der er heller ikke nogen risici; det virker hver gang!

Tilbage står et, i grunden ret enkelt, spørgsmål; Hvornår stopper Hillerød Kommune med at begå overgreb på børn med handicap og deres familier?

arrow Kapløbet om handicapudgifter
11. februar 2019 kl. 14:12 Opdateret: kl. 14:12
arrow Kommune har haft mange år til at lære
09. februar 2019 kl. 14:17 Opdateret: kl. 12:01
arrow Få så rettet fejlene!
09. februar 2019 kl. 11:22 Opdateret: kl. 11:22
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?