23. oktober 2018
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor er den overordnede plan?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor er den overordnede plan?
Debat Hillerød - 03. april 2018 kl. 12:24
Af Ivar Berg-Sørensen, Køgemestervej 5, 3400 Hillerød.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den ene dag læser man i de lokale aviser (FAA og HIP), at der skal fjernes p-pladser, som man efterfølgende ikke kan finde erstatning til i Hillerød, den næste dag om nye voldsomme boligbyggerier i Vibekevej området, efter at byen de seneste år er plastret til med det ene større - og ikke særligt kønne - boligbyggeri efter det andet i Hillerød, og endnu flere er planlagt (bl.a. på Markedspladsen og bag Jensens Bøfhus).

Man bygger på livet løs og undrer sig over, at P-pladserne forsvinder! Hillerød Bys Lokalråd gør i sin årsberetning opmærksom på, at Hillerød er blevet en BILBY pga. trafikken i Midtbyen. Cyklisterne har ikke mange chancer. Det er nærmest livsfarligt at cykle på f.eks. Frejasvej, Østergade og Milnersvej. Frederiksbroprojektet vil tilføre byen 4-5000 mennesker + en masse biler at dømme efter de planlagte p-pladser. Og sådan kan man blive ved. Færdes byens politikere og forvaltning ikke i Hillerød i myldretiden, hvor trafikken er ved at bryde sammen eller i bedste fald slæber sig af sted? Eller lukker man bare øjnene og håber, at det går nok?

Hvor findes den overordnede plan for bebyggelse, p-pladser og trafik m.v. i Hillerød? Udvalget for Arkitektur, Byplan og Trafik bør snarest træde i karakter og turde sige stop til yderligere bebyggelser i Hillerød centrum. Trist, at Udvalget ikke kunne få en lavere bebyggelse igennem ved Hillerød kirke end den foreslåede. Flere end Byrådets 2 SF'ere bør gå ind i kampen for at gøre Hillerød til en by, det er til at holde ud at leve og færdes i. I al for stor udstrækning synes storkapitalen at styre Hillerød bys udvikling. Det er i hver fald svært at se, hvem det ellers er. Og hvordan bliver så ikke, når det nye hospital med tilhørende boligbyggerier slår igennem om nogle år?