9. juli 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor er den overordnede plan?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor er den overordnede plan?
Debat Hillerød - 03. april 2018 kl. 12:24
Af Ivar Berg-Sørensen, Køgemestervej 5, 3400 Hillerød.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den ene dag læser man i de lokale aviser (FAA og HIP), at der skal fjernes p-pladser, som man efterfølgende ikke kan finde erstatning til i Hillerød, den næste dag om nye voldsomme boligbyggerier i Vibekevej området, efter at byen de seneste år er plastret til med det ene større - og ikke særligt kønne - boligbyggeri efter det andet i Hillerød, og endnu flere er planlagt (bl.a. på Markedspladsen og bag Jensens Bøfhus).

arrow Læs også: Tak for et godt møde om arkitektur

Man bygger på livet løs og undrer sig over, at P-pladserne forsvinder! Hillerød Bys Lokalråd gør i sin årsberetning opmærksom på, at Hillerød er blevet en BILBY pga. trafikken i Midtbyen. Cyklisterne har ikke mange chancer. Det er nærmest livsfarligt at cykle på f.eks. Frejasvej, Østergade og Milnersvej. Frederiksbroprojektet vil tilføre byen 4-5000 mennesker + en masse biler at dømme efter de planlagte p-pladser. Og sådan kan man blive ved. Færdes byens politikere og forvaltning ikke i Hillerød i myldretiden, hvor trafikken er ved at bryde sammen eller i bedste fald slæber sig af sted? Eller lukker man bare øjnene og håber, at det går nok?

Hvor findes den overordnede plan for bebyggelse, p-pladser og trafik m.v. i Hillerød? Udvalget for Arkitektur, Byplan og Trafik bør snarest træde i karakter og turde sige stop til yderligere bebyggelser i Hillerød centrum. Trist, at Udvalget ikke kunne få en lavere bebyggelse igennem ved Hillerød kirke end den foreslåede. Flere end Byrådets 2 SF'ere bør gå ind i kampen for at gøre Hillerød til en by, det er til at holde ud at leve og færdes i. I al for stor udstrækning synes storkapitalen at styre Hillerød bys udvikling. Det er i hver fald svært at se, hvem det ellers er. Og hvordan bliver så ikke, når det nye hospital med tilhørende boligbyggerier slår igennem om nogle år?

arrow Bevaringsværdige huse på Vibekevej?
03. maj 2018 kl. 14:34 Opdateret: kl. 14:34
arrow Nostalgi-debat
30. april 2018 kl. 07:45 Opdateret: kl. 12:41
arrow Svar på læserbrev om Hildis Have
25. april 2018 kl. 15:27 Opdateret: kl. 15:27
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?