24. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har vi råd til byrådets ambitioner om vækst?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har vi råd til byrådets ambitioner om vækst?
Debat Hillerød - 18. maj 2018 kl. 17:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Sten Svensson, P.Mogensensvej 1.1, Hillerød

Volumensyge hedder det, når virksomheder kun har fokus på at blive større for enhver pris. Til sidst har man slet ikke råd til at finansiere væksten, så bliver man nødt til at sætte priserne ned på sine varer for at kunne sælge endnu mere. Og så skal man producere endnu mere for at skaffe samme omsætning. Og det koster at producere. Man er inde i dødsspiralen med at man hele tiden skal producere mere og mere, som man tjener mindre og mindre på. Mange store og solide virksomheder har i tidens løb lidt volumensygedøden. Der var engang et lille lokalt bryggeri, som døde i sin egen succes.

Vores byråd har fokus på at Hillerød bliver større på alle måder og for enhver pris. Derfor må man få flere til at flytte til byen, så flere kan bidrage med at betale skat. Derfor vil vi gerne have arbejdspladser til byen, så de kan tiltrække medarbejdere. Men for at få flere medarbejdere skal der være flere boliger og der bliver mere pres på offentlige institutioner. Og så må man bygge lidt flere boliger, for så kommer der nok flere arbejdspladser til byen, siger man. Men så kommer der jo et ekstra træk på kloakkerne og vejnettet. Så må vi skaffe penge til at udbedre og fornye - eller pålægge beboere nye byrder som f.eks at adskille regnvand fra kloakkerne. Når der ikke er plads til flere byggerier, kan man altid give tilladelse til at investorerne får lov til at bygge en ekstra etage.

Men hvad nu, hvis 25 eller 50% af alle de, der nu flytter ind i de store boligblokke, der er på vej, skal have boligstøtte og andre sociale ydelser? Hvordan passer regnestykket så?

Hvordan skal alle de forudsigelige følgeomkostninger finansieres i de kommende år? Med endnu flere borgere eller forhøjelse af skattene?

Har byrådet en sådan volumensyge, at vi kommer til at ødelægge vores sunde økonomi og erstatte en bæredygtig udvikling af vores kommune med kølige matematiske modeller?

Lad os får en ordentlig borgerdebat om, hvad vi vil med Hillerød. Det skal ende med en forpligtende og langsigtet plan for vores fantastiske by: Kongernes Hillerød. Vi er i denne forbindelse borgerne - ikke politiker, ikke erhvervsliv eller investorer.