19. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gennembrud for CO2-neutral varme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gennembrud for CO2-neutral varme
Debat Hillerød - 25. juni 2018 kl. 16:58
Af Klaus Markussen (V), viceborgmester og formand for Hillerød Forsyning
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er varmt vand i Hillerøds undergrund. Måske så meget af det, at vi kan blive et af de steder i Danmark, hvor varmt vand fra undergrunden vil kunne forsyne os med varme, der er lavet helt uden CO2-udledning og oven i købet til en konkurrencedygtig lav pris.

Det har vi vidst længe. Og det har vi også arbejdet med i Hillerød Forsyning. For selvom muligheden er stor, er det ikke uden risiko.

For os der interesserer os for og arbejder for en stadig mere miljøvenlig og konkurrencedygtig varmeproduktion, er det yderst interessant, at der i sidste uge kom melding om, at en af dansk erhvervslivs helt store aktører ønsker at engagere sig i miljøvenlig varmeproduktion baseret på det varme vand fra undergrunden.

Den udvikling mener jeg, at vi skal favne politisk. Jeg kan godt se for mig et stærkt samarbejde mellem Hillerød Forsyning og vidende private aktører, der kan medvirke til, at vi sammen udvikler fremtidens miljøvenlige varmeproduktion baseret på geotermisk varme fra undergrunden. For i sidste ende handler det om at begrænse vores udledning af CO2 og fastholde de lave priser på varme, som vi har i Hillerød Kommune. Det er den vej vi skal.