25. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forkert brug af borgernes penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forkert brug af borgernes penge
Debat Hillerød - 21. november 2018 kl. 12:22
Af Tue Tortzen (EL), Byrådsmedlem
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spildevandsplanen er lavet om, så det nu er ønsket om at spare nogle grundejere for udgifter, der er det vigtigste.

De tekniske forhold - altså hvad der er nødvendigt for at undgå at få forurenet spildevand i søer og åer - er ikke længere det vigtigste.

På de vilkår er det klart, at planen bliver dårligere og desværre også meget dyrere for borgerne.

Alle, som har forstand på det, ved at det senere bliver nødvendigt at adskille regnvandet fra private grunde også. Derfor planlægges det at indføre regnvandsstik til de ejendomme som ikke tilsluttes i første omgang, så de er klar til den dag kommunen får besked fra miljøministeriet om at stoppe forureningen.

Meget fornuftigt - men mon ikke det er billigere for alle parter at udføre hele arbejdet på en gang frem for at hente gravemaskiner og lave byggerod 2 eller mange gange?

I den tidligere plan ville vi lægge nye spildevandsledninger og bruge de gamle rør til regnvandet. Det gør jo ikke noget, der siver lidt ud og ind af en ledning med rent vand, så vi kunne få fuld gavn af de gamle ledninger.

I den nye plan lægger man nye regnvandsledninger. De gamle, slidte betonrør skal stadig lede spildevandet og det regnvand som ikke bliver skilt fra. Fællessystemet renser sig selv ved, at ledningerne skylles igennem af regnvand med jævne mellemrum, og efterhånden som der separatkloakeres, vil systemet ikke være selvrensende længere.

Så skal der spules, og det er dyrt, og på sigt vil det være nødvendigt at anlægge ny spildevandsledninger.

Det er før sagt, at den nye spildevandsplan er dobbelt så dyr og halvt så god. Sørgeligt at politikerne fra SF til Venstre har mistet overblikket og er ved at påføre borgeren meget store udgifter både på spildevandsafgiften og - for dem som ikke allerede har separatkloakeret - på den nødvendige pris der skal betales for at undgå forurening af åer og søer.