25. august 2019
Øzgen Yücel (V).
Øzgen Yücel (V).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dialog skal afføde tillid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dialog skal afføde tillid
Debat Hillerød - 08. februar 2019 kl. 12:55
Af Øzgen Yücel (V), medlem af byrådet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Hillerød: Hvad gør man når dialog ikke skaber tillid? Og hvordan understøtter man, som Borgerinvolveringsudvalg, en dialog, hvor borgerne føler sig trygge og hørt, selvom afgørelser ikke nødvendigvis bliver lavet om? Som overskriften indikerer, så skulle dialog helst afføde tillid - og Hillerød Kommune har igennem de sidste måneder haft en dialog med familier med børn med handicap.

arrow Læs også: Jo, det handler om sagsbehandling

Vi skal understøtte disse grupper borgere som i særlig grad har brug for at deres kommune er der for dem. Vores indsatser skal få familierne til at føle sig trygge og vores dialog skal tydeliggøre de mekanismer, der ligger til grund for de afgørelser, som kommunen har truffet. Det er ikke altid, at de trufne afgørelser kan omgøres, men borgerne har krav på en forklaring, der bedre kan få dem til at forstå mekanismerne i afgørelserne og hvad kommunens medarbejdere har lagt vægt på - baseret på deres faglighed.

Desværre ligger svaret ikke altid lige for. Vi har i den sidste tid fulgt meget op på familier med handicappede børn som har henvendt sig til kommunen. Samtidig er der kommunikeret gennem stort set alle tænkelige medier. Vi har også i mange tilfælde inviteret disse familier til dialogmøde med kommunen.

Vi må erkende, at flere af de dialoger er løbet en smule ud i sandet. Det vi så som løsninger har langt fra altid virket for familierne.

Vi er nu derfor i gang med at undersøge, hvorledes vi som kommune kan inddrage borgerne endnu bedre i egen sag. Hvordan vi som borgerinvolveringsudvalg endnu bedre kan understøtte den konstruktive dialog og medinvolvering af borgerne.

Også selvom dialogen en gang imellem tager en omvej igennem de sociale medier. Vi er i fuld gang med at tage denne udfordring op - til gavn for både de udsatte familier og Hillerød Kommune.

arrow Kapløbet om handicapudgifter
11. februar 2019 kl. 14:12 Opdateret: kl. 14:12
arrow Kommune har haft mange år til at lære
09. februar 2019 kl. 14:17 Opdateret: kl. 12:01
arrow Få så rettet fejlene!
09. februar 2019 kl. 11:22 Opdateret: kl. 11:22