21. oktober 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den røde lejr eller hvad?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den røde lejr eller hvad?
Debat Hillerød - 01. december 2017 kl. 10:00
Af Jørgen Suhr, nyvalgt Byrådsmedlem (R)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tak til Klaus Markussen (V) og Kirsten Jensen (S) for, at de fandt en fælles konstituering. Konstitueringen mellem Venstre og Socicaldemokraterne afspejler det brede samarbejde, som rigtig mange ønskede sig under valgkampen. Og der er faktisk noget, der er meget større end hvem, der bliver borgmester. Det er, at vi får et bredt samarbejdende byråd, der i fællesskab samarbejder for og med borgere og erhvervsliv.

I Radikale Venstre kunne vi have brugt vore to afgørende mandater til at konstituere os smalt med enten Klaus eller Kirsten. De to muligheder bragte vi aldrig i spil, men satte os fra start sammen med V og S, fordi vi ville en bred konstituering. Vi har hverken meldt os ind i blå eller rød lejr. At det så senere i forløbet endte med, at Venstre satte sig sammen med Socialdemokraterne og forhandlede videre uden Radikale Venstre, det lever vi med. Men derfra til at sige, at vi har meldt os ind i rød lejr (Klaus i Hillerødposten d. 28/11), det er nok lige at stramme den.

Når Klaus' partifælle Peter Frederiksen (V) og jeg flere gange - senest i valgkampen - har valgt at skrive fælles læserbreve omkring folkeskolen, så det er jo fordi, vi her har et værdifællesskab, som vi godt kan kommunikere offentligt. Er vi så en del af blå lejr?

Glem nu al den retorik omkring blå og rød lejr. Når vi hver måned i de kommende 4 år sidder omkring byrådets lejrbål, så vil jeg glæde mig til varmen fra de blårøde (og magenta!) flammer. Den varme der sikrer, at vi er fælles om Hillerøds udvikling til glæde for borgere og erhvervsliv.