17. januar 2021
#1708554
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Salget af Axelhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Salget af Axelhus
Debat Hillerød - 12. januar 2021 kl. 14:53
Af Tue Tortzen, Byrådsmedlem Enhedslisten (Ø)

Tak til Hanne Hou og Niels Andersen for gode indlæg om Axelhus.

arrow Læs også: DEBAT: Axelhus - borgmester svarer på kritik

Og ikke spor tak til Socialdemokratiet, Venstre og de andre som nu har vedtaget at sælge ejendommen med dens lejligheder til folk i bolignød.

Det startede som Niels fortæller i 70'erne hvor Faglig Ungdom, gymnasieeleverne, DSU, DKU og SFU og andre unge gik sammen i Hillerød Ungdomsgruppe. Vi ville have ungdomsboliger til at betale for en lærlingeløn eller en S.U. Der var kun dem som Fællesorganisationen havde oven på Biblioteket i Bakkegade. Det lykkedes efter mange demonstrationer og møder at få kommunen - jeg tror faktisk, det var den konservative Toke Stockholm, der var borgmester dengang - til at ombygge Axelhus fra familieboliger til ungdomsboliger. Det blev gjort som et beskæftigelsesprojekt, hvor unge arbejdsløse bygge sammen med håndværkerne.

Siden den gang har kommunen fået mange flere ungdomsboliger, men behovet for boliger til folk som er kommet i problemer - hjemløse og sårbare - er stadig stort.

Der bygges mange gode nye boliger, og en del af dem er til at betale med almindelige indkomster. Men dem der ikke har "almindelige indkomster" må leve af bistandshjælp, førtidspension eller helt uden indtægt, og dem skal vi også have plads til i Hillerød.

Derfor er det skammeligt at kommunen først sætter Horsevænget og derefter Axelhus til salg.

Først blev boligkommissionen nedlagt, så der ikke er kontrol med sundhedsforholdene i udlejningsbyggeriet. Nu sælger man ud af vores billige boliger.

Det er sørgeligt at se, hvor meget det rykker til højre når Socialdemokratiet og Venstre deler magten som det er sket i denne valgperiode.

arrow DEBAT: Salget af Axelhus
13. januar 2021 kl. 11:47 Opdateret: kl. 11:47
arrow DEBAT: Salg af Axelhus
12. januar 2021 kl. 13:01 Opdateret: kl. 13:01
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?