20. januar 2021
#1704098
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Salg af Axelhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Salg af Axelhus
Debat Hillerød - 12. januar 2021 kl. 13:01
Af Hanne Hou, Forkvinde for Hillerød Udsatteråd, Hjortholmvej 8, Hillerød

Det lyder så nemt, når huse i Hillerød Kommune skal sælges på grund af dårlig vedligeholdelse, og beboere skal flyttes.

arrow Læs også: DEBAT: Axelhus - borgmester svarer på kritik

Når jeg læser artiklen i avisen angående salg af Axelhus, kunne den ligeså godt handle om flytning af en pakkeboks. Men det er mennesker, det drejer sig om. Mennesker, der er i en periode af deres liv lever med store udfordringer, som de gerne vil have hjælp til. Mennesker, der bor midlertidigt i husvildeboliger, skal ikke flyttes til endnu en midlertidig bolig. Al evidens fra andre kommuner peger på vigtigheden af, at det at have en fast bolig, er det bedste udgangspunkt for at arbejde videre med andre problemstillinger.

Flytning til endnu en midlertidig bolig vil betyde forfra igen for mange af de udsatte borgere. De har brug for stabilitet og kendte omgivelser. Ikke at blive revet op endnu en gang, fordi Hillerød Kommune ikke har handlet med rettidig omhu. Der bliver bygget overalt i kommunen så det burde være muligt at finde en varig bolig til de forholdsvis få mennesker det drejer sig om.

Som borger kan man undre sig over, at ingen politiker har råbt vagt i gevær for længe siden. I Hillerød er der stor mangel på boliger, som mennesker med lavindkomst kan betale. Så enten må man forvente meget større udgifter til boligstøtte, eller at overtale folk til at flytte til andre kommuner. En politik, som gennem tiden er praktiseret af flere kommuner, og som tilsyneladende nu fungerer på flygtningeområdet.

Hillerød kommune mangler en samlet plan for hele Udsatteområdet, herunder Socialpsykiatrien. Planen burde indeholde krav til bygherrer om at være med til at bære ansvar for udsatte borgere. I hele Favrholm projektet må det stadig være muligt at få krav ind om billige boliger, åbent værested for mennesker med behov for særlige rum, udemiljøer der tilgodeser mennesker i mange forskellige livssituationer. Sådanne tiltag ville gavne os alle. Udsathed kan ramme os alle og hvem vil ikke gerne omfavnes i en sådan situation.

arrow DEBAT: Salget af Axelhus
13. januar 2021 kl. 11:47 Opdateret: kl. 11:47
arrow DEBAT: Salget af Axelhus
12. januar 2021 kl. 14:53 Opdateret: kl. 14:53
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?