2. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Den svære skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Den svære skat
Debat Hillerød - 09. september 2020 kl. 14:02
Af Klaus Markussen (V), Viceborgmester

I Venstre arbejder vi for et samarbejdende byråd. At vi finder løsninger sammen og står sammen om Hillerøds udvikling. Jeg har erfaret, at en række partier har meldt ud, at de ønsker, at Hillerøds borgere skal betale mere i skat. Jeg har erfaret rimelig kategoriske meldinger om dette fra partier som ellers normalt, som Venstre, ser positivt på det brede samarbejdende byråd vi har i Hillerød.

Der er grund til at tænke sig rigtig godt om. At kræve skattestigninger inden forhandlingerne er startet og velvidende, at en række partier i byrådet ikke ønsker skattestigninger, er meget dristigt. De partier som ønsker brede samarbejder i vores byråd bør nøje overveje om skattestigninger er med til at dele og splitte det brede politiske samarbejde. Det har Hillerød ikke brug for. Vi har brug for at finde løsninger sammen. Om vores kommunes udvikling. Om vores skoler og ældrepleje. Om bedre fremkommelighed på mere velholdte veje. Og om, at vores kommune fremstår ren og imødekommende.

Skattestigninger bør altid være allersidste udvej. Der er mange prioriteringer og løsninger som byrådets partier skal have forhandlet sig igennem inden det kan komme på tale, at Hillerøds borgere, som i forvejen betaler meget i skat, skal betale endnu mere. Det er Venstres position i de kommende budgetforhandlinger.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?