26. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelstier for alle pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelstier for alle pengene
Debat Hillerød - 03. oktober 2018 kl. 14:21
Af Tue Tortzen (EL), Byrådsmedlem
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da centrum-venstrepartierne lavede budget i 2011 fik miljø - og teknikudvalget til opgave at sørge for cykelstier fra Skævinge til Hillerød, fra Hillerød til nr. Herlev, fra Ll. Sverige langs Gl. Frederiksborgvej til bygrænsen ved Allerød og fra Nødebo til jespervej (Kulsvierskolen).

Nødebo-stien har godt nok trukket ud, men snart er alle fire stier færdige til en samlet pris af knapt 47 millioner.

Nu kan de fleste børn cykle trygt til skole fra landsbyerne, og vi andre kan trampe på arbejde eller indkøb uden livet som indsats - i altfald på disse ruter.

Det var en af Fælleslistens(nu Enhedslistens) mærkesager, og det blev fulgt op med mere cykelsti langs Frederiksværksgade, Tamsborgvej og ekstra- bevillingen på 10 millioner til Holmegårdsvej.

I forhandlingerne om »Møllebro- projektet« lykkedes det at få M. Goldschmidt til at betale halvdelen af en cykelsti langs Frejasvej, og i sidste års budget blev der sat penge af til at føre en sammehængende cykelsti helt ud til Selskov Stadion - med forbindelse videre til Gadevang.

Det lykkedes derimod ikke at færdiggøre cykelstien på øverste del af Milnersvej - der er farlige situationer hver eneste dag, men Socialdemokratiet satte sig imod, og arbejdet blev ikke udført, selvom det var med i budgettet. Det skylder de stadig en forklaring på.

Der er stadig meget langt til målet: at man kan færdes trygt på cykel alle ruter i by og på land. Det gælder i høj grad bymidten, men også strækninger på landet som f.eks fra Bendstrup og Nejede til Alsønderup og fra Gørløse til Strø/Skævinge.

Desværre er tempoet gået af bevillingerne til cykelstier efter at Socialdemokratiet har valgt at se til højre (læs: Venstre) i byrådssalen.