13. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Busparkering ved Frederiksborg Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Busparkering ved Frederiksborg Slot
Debat Hillerød - 27. august 2019 kl. 12:22
Af Flemming Nichols, Autoriseret Turistfører, Bakkevej 16A, 2830 Virum
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som autoriseret turistfører kommer jeg hyppigt til Frederiksborg Slot i bus med store grupper. Et af de store selskaber, jeg arbejder for, prøvede for to år siden at anvende pladsen oppe ved Tromlepladsen. Den praksis viste sig dog helt ubrugelig, fordi gåturen frem-tilbage var for tidskrævende, da der altid er nogle dårligt gående med. Omvendt blev de rask-gående utålmodige og forsvandt ned i haven eller mod Badstuen, hvorfor gruppen gik i opløsning.

Hovedparten af de udenlandske busgæster kommer til Slottet som en del af en rundtur i Nordsjælland med besøg på Kronborg og Fredensborg. Det har man så 5-6 timer til, hvilket ikke giver megen luft. Det er en helt anden rytme end en dansk familieudflugt!

En opdeling af P-pladsen bag Anna-borg er ikke en god løsning. Turistbusser er bare meget store set fra en personvogn. Rigtigt mange af chaufførerne har fået deres kort og rutine udenfor Danmark, og kører efter melodien, at den største vinder. Tag på besøg ved Amalienborg, hvis I vil se det i praksis.

Det er meget vigtigt for at fastholde de udenlandske gæsters besøg på Slottet, at man kan sætte dem af og samle dem op tæt på slottet.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?