8. april 2020
Ivar Berg-Sørensen mener, at politikerne har truffet den forkerte beslutning om, hvad der skal ske med turistbusserne, når de ikke længere kan holde på deres nuværende pladser på Markedspladsen. Foto: Allan Nørregaard
Ivar Berg-Sørensen mener, at politikerne har truffet den forkerte beslutning om, hvad der skal ske med turistbusserne, når de ikke længere kan holde på deres nuværende pladser på Markedspladsen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Busbeslutning må være en ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Busbeslutning må være en ommer
Debat Hillerød - 07. januar 2020 kl. 12:43
Af Ivar Berg-Sørensen, Køgemestervej 5, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I FAA den 12/12 redegøres for, hvor folk i turistbusser til slottet fremover skal sættes af og tages på igen og busserne siden placeres.

Det virker ikke gennemtænkt. Trafikudvalget siger tilmed, at det ikke har lagt sig fast på bussernes kørselsruter. Og heri ligger det helt store problem. Hvordan forestiller udvalget sig, at busserne skal komme til og fra rundkørslen ved Møntportpladsen? Færdes udvalgsmedlemmerne mon overhovedet i området?

Trafikken i den snævre Frederiksværksgade med tilgrænsende veje er stærk og hurtig og vil i de kommende år blive yderligere forøget pga. boligbyggerier bag Jensens Bøfhus, på Tulstrupvej, i Ullerødbydelen, i Skævinge og ikke mindst pga. Frederiksbroprojektet. Det er allerede nu farligt for cyklister at køre rundt om »Lille Slotssø«, da presset fra biler er stort, og deres fart er høj. Kørsel af endnu flere busser end bybusserne, vil gøre det yderligere farligt for byens borgere at færdes her.

Hvis man står fast på den foreslåede løsning, bør den i hvert fald følges op af fartnedsættelse på strækningen fra Slangerupsgade til Løngangsgade til 30 eller 40 km/t. Forhåbentlig skal der ikke ske alvorlige uheld på strækningen, før andre muligheder end den angivne for busplaceringen findes.

Problemet med busplaceringen er desværre opstået, fordi byråd og forvaltning endnu engang har truffet beslutninger om byggeri og trafik i Hillerød, som ikke har været gennemtænkte. Man skulle ikke have solgt markedspladsen, før man havde løst parkeringsforholdene og dermed turisters adgang til byens eneste seværdighed.

Hvornår skal man kan opleve, at der tages hensyn til byens nuværende borgere ved byplanlægningen? Viceborgmesterens ord i FAA 19/12 om, at »byrådet skal arbejde benhårdt for at udvikle vores kommune uden at det går ud over servicen for os, der bor her i forvejen« synes ikke at dække over realiteterne!

Det er derfor en ommer! Der må træffes en anden og bedre beslutning end den hidtil trufne!