22. oktober 2018
Den radikale byrådskandidat Ebbe Mosbæk Rasmussen blev bortvist fra handelsskolen Knord.
Den radikale byrådskandidat Ebbe Mosbæk Rasmussen blev bortvist fra handelsskolen Knord.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bortvist!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bortvist!
Debat Hillerød - 14. november 2017 kl. 13:58
Af Ebbe Mosbæk Rasmussen, Kandidat for Radikale Venstre til Hillerød Byråd, Højager 84, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag morgen ved indgangen til Hillerød Handelsskole. Jeg deler valgfoldere og bolcher ud til elever. Indtil en mand kommer ud og noget brysk spørger, om jeg har fået lov til at stå der. Nej, det har jeg ikke. Det har jeg ikke tænkt på. Med henvisning til den private ejendomsret bliver jeg derfor bedt om at forlade stedet omgående.

Sikke dog en misforstået berøringsangst med det lokale demokrati, her midt i valgkamp! Indenrigsministeren, Folketingets partier, regionsråd, byråd, forskere, alle vi gamle borgere rykker os selv i håret over, hvor lidt held vi har med at engagere de unge i vores demokrati. Nogle bevilger, lidt kontroversielt, penge til særlige unge-kampagner, film og SoMe-tiltag for at nå de unge (en statskundskabsstuderende beskrev i Politiken, at de unge på studiet ikke er klar over, at der er regionsrådsvalg - på statskundskab!).

Og så kan man ikke acceptere den nemmeste af alle løsninger: Kandidater går på gaden i deres by og møder befolkningen. Til en kort øjenkontakt med en forbipasserende eller allerhelst en lidt længere snak om, hvad der vil være til byens bedste. Vi deler foldere, æbler, kaffe og suppe ud og laver en lille fest ud af valgkampen. Kære Hillerød Handelsskole: Kom dog ind i kampen!

Svar fra Knord
Af Jesper Skibsted Als, rektor HHX, Trollesmindeallé 24, Hillerød

Ebbe Mosbæk Rasmussen står uanmeldt på skolens område og deler valgmateriale ud. Han bliver pænt spurgt om han har anmeldt sin ankomst. Dette er ikke tilfældet, derfor bedes han pænt om at forlade skolens område. Ebbe spørger om jeg ikke respekterer demokratiet, det gør jeg i allerhøjeste grad, og i sidste uge havde valgfaget samfundsfag arrangeret et vælgermøde hvor alle partier var inviteret. Der delte kandidaterne deres materiale ud.

Vi har, i samarbejde med Hillerød kommune givet eleverne mulighed for at brevstemme, så jeg synes bestemt, at vi respekterer demokratiet og gør en indsats for at eleverne deltager i det lokale demokrati.

Her på skolen har vi intet imod at kandidaterne deler materiale ud, men vi vil gerne have at vide, hvem der er på skolens område. Ebbe er mere end velkommen, hvis han fortsat ønsker at dele materiale ud. Han skal blot meddele, hvornår han kommer. Han kunne, tirsdag morgen, have udvist lidt pli og henvendt sig i receptionen, inden han begyndte, at dele sit valgmateriale ud, så havde han uden problemer fået lov.

Efter at have modtaget læserbrevet fra Ebbe Mosbæk Rasmussen, har jeg besluttet at tilbyde samtlige opstillede partier og deres kandidater til at komme den 20. november om morgenen og dele valgmateriale ud.

Så Ebbe Mosbæk Rasmussen, jeg synes vi er inde i kampen ...

Fortsat god valgkamp.