8. april 2020
Øzgen Yücel er formand for Hillerød kommunens paragraf 17 stk. 4 udvalg for borgerinvolvering.
Øzgen Yücel er formand for Hillerød kommunens paragraf 17 stk. 4 udvalg for borgerinvolvering.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerinvolvering gør projekter bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerinvolvering gør projekter bedre
Debat Hillerød - 07. januar 2020 kl. 12:41
Af Øzgen Yücel (V), formand for §17, stk. 4 udvalget for borgerinvolvering
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet har vedtaget lokalplan 441 som muliggør boligbyggeri ved Slangerupsgade. Lokalplanen er på mange måder et godt eksempel på, at byrådet er kommet et flot stykke på vej med den borgerinvolvering som byrådet fra denne periodes start har lagt så stor vægt på.

At lokalplanen nu kan vedtages viser med alt tydelighed, at vi her hos os har rykket os i den rigtige retning hvad angår borgeres involvering i lokalplansager. Det projekt som nu kan vedtages af byrådet, er meget langt fra det oprindelige projekt. På den gode måde. Der er arbejdet med højder, der er arbejdet med udformning af altaner og med en hel stribe andre bygningsmæssige og arkitektoniske greb som byrådet ikke ville have fået hvis ikke vores tilgang til borgerinvolvering havde været så progressiv.

Jeg synes selv at projektet er blevet kvalitativt bedre af de mange gode input fra aktive borgere. Det projekt vi kan vedtage i denne måned, er simpelthen bedre end det projekt som bygherre oprindelig kom med. Vores tilgang viser også at det kan lade sig gøre at arbejde sammen med både borgere og bygherre om udformning af det rette projekt. Borgerinvolvering kan, når man griber det rigtig an, medvirke til at løfte projekter.

Tak til alle der har medvirket konstruktivt - og forhåbentlig vil fortsætte med det fremover.