21. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn med autisme præges af ventetider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn med autisme præges af ventetider
Debat Hillerød - 03. marts 2019 kl. 20:34
Af Camilla Vognsen, Østervang 49, Hillerød
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fem år siden gik min søn i et alment skoletilbud i Hillerød. Han kunne ikke indgå i undervisningen og efter få uger blev han isoleret i et enerum med forskellige vikarer. Dette stod på i 1,5 år. Ud over den langvarige og opslidende proces for at få et specialskoletilbud til min søn, har han fået følgevirkninger af fejlplacering.

Min søn er i dag 13 år og går i 7. klasse på en specialskole for normalbegavede elever med autismespektrumforstyrrelser. Han er på mange måder som andre børn; normalbegavet, går til fritidsaktiviteter, er teenager og har ønsker for sin fremtid. Men når han fortæller om sin gamle skole, er det med smerte af ensomhed og had til de elever som mobbede ham i pauserne og SFO.

Forkerthedsfølelsen blev grundlagt i de 1,5 år. At han er mærkelig og unormal som følge af sin autisme. Trods fem års stort arbejde på specialskolen, er det ikke lykkedes. Han forlod folkeskolen med den holdning, at han aldrig ville have venner! Børn der havde misbrugt hans tillid, hånet ham, mobbet ham, slået ham og nedgjort ham. I dag har han svært ved at stole på andre børn og unge.

Hans nære relationer er stadig kun få. Hvordan bliver hans liv som voksen, når hans rygsæk er fyldt med grundlæggende mistillid til, om de mennesker han møder vil ham noget godt? Han har ingen venner, opsøger ikke selv eller mærker andre børns interesse for ham. Det gør mig ondt.

Var den tidlige indsats startet rigtigt, og havde beslutning om visitation ikke taget to år, stod han et helt andet bedre sted i dag uden samme nederlag. Hvis kompetente undervisere og pædagoger havde støttet fra start.

Det voldsomme antal børn i kommunen med særlige behov, der lider pga. manglende hjælp i deres skoletilbud, bliver ignoreret af de ansvarlige på Rådhuset.

Hvor ville jeg dog ønske, at Hillerød kommune ville tage forældrenes henvendelser alvorligt, så vores børn får den fremtid de fortjener og har krav på.