21. februar 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: At være på borgernes side

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

At være på borgernes side
Debat Hillerød - 11. marts 2019 kl. 14:56
Af Jørgen Suhr, byrådsmedlem (R), medl. Af Børn, Familie og Ungeudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er en ekstern undersøgelse af det specialiserede børneområde det eneste saliggørende, når vi skal videre i forhold til de mange forældrebekymringer, der har været? Eller skal vi kigge os selv i øjnene og lade forvaltningens faglige kompetencer og eksterne eksperters indsigt blive bragt sammen med forældrenes viden om deres børn i løsninger, som skaber håb og tillid? Det sidste var i al fald det, som 25 ud af 27 byrådsmedlemmer kunne blive enige om ved sidste byrådsmøde. På trods af, at vi ser forskelligt på, hvad der nu er den helt rigtige måde, hvorpå vi hjælper børn og familier, der oplever, at de ikke får deres sager behandlet på en optimal måde.

Vi skal holde fokus på børnene og deres familier. Derfor støder det mig også voldsomt, når Mette Thiesen fra Nye Borgerlige i et læserbrev d. 7/3 præsenterer sig som det eneste byrådsmedlem, der kæmper børnenes og familiernes sag. Ene og alene hængt op på ønsket om en ekstern analyse, hvis resultater vi formodentlig tidligst vil kunne få i slutningen af dette år.

De her sager er svære. Og at reducere dem til, at der sidder en masse byrådsmedlemmer, der ikke kæmper for bedre forhold for familier og børn med handicap og psykiske diagnoser, er bare ikke i orden. Vi forsøger hver især at gøre, hvad vi tror er rigtigt. Vi kan sagtens komme i tvivl og tage fejl. Og det er derfor, at vi skal blive ved med at lytte til forældrene og se på hvordan, vi kan blive endnu bedre. Og i den sammenhæng er politiker-promovering fuldstændig ligegyldigt og irrelevant.