7. juni 2020
Hans Andersen. Foto: Steen Brogaard
Hans Andersen. Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Politiet har brug for flere ressourcer i Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Politiet har brug for flere ressourcer i Nordsjælland
Debat Hillerød Posten - 08. februar 2020 kl. 17:50
Af Hans Andersen, Beskæftigelsesordfører for Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når borgerne rundt omkring i landet oplever, at politiet ikke har ressourcerne til at opklare butikstyverier, indbrud og andre kriminalitetsformer, så er der noget helt galt. Særligt i Nordsjælland har vi store udfordringer med kriminalitet og er den kedelige rekordindehaver af antal indbrud. Venstre vil i den forbindelse arbejde for, at en kommende politiaftale styrker trygheden i Nordsjælland. Borgerne skal selvfølgelig opleve en reel tryghed i deres nærmiljø.

Derfor, er det også et skridt i den rigtige retning, at Statsministeren nu melder ud, at de vil tilføje nærpolitiet ressourcer fra Rigspolitiet. Vi må bare ikke glemme, at vi også oplever en større kompleksitet i kriminaliteten, som kræver, at vi samtidig bibeholder en stærk indsats mod den svære kriminalitet. For mig fremstår det derfor meget voldsomt, når Regeringen lægger op til at halvering af Rigspolitiet. Vi får nemlig ikke en større tryghed ved at flytte rundt på folk og fjerne ressourcer. Hvis vi virkelig vil øge trygheden for danskerne, så skal der flere ressourcer til politiet.

Statsministeren og Regeringen bliver simpelthen nødt til at tage udfordringerne med kriminaliteten og utrygheden i vores samfund mere alvorligt. Det fremstår jo nærmest hyklerisk når Mette Frederiksen på den ene side bryster sig med hvor godt et arbejde vores politi udfører overfor den organiserede og komplekse kriminalitet, og samtidig ønsker at fjerne ressourcer.

EVenstre går derfor ind til forhandlingerne om den nye politiaftale med en klar ambition om, at politiet skal tilføjes flere ressourcer - ikke færre. For Danmark er et for lille land til, at befolkningen skal føle, at politiet er langt væk.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?