1. juni 2020
Lad os dispensere fra 225 timersreglen under coronakrisen, lyder det fra SF's to byrådsmedlemmer i Hillerød. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Lad os dispensere fra 225 timersreglen under coronakrisen, lyder det fra SF's to byrådsmedlemmer i Hillerød. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Håndsrækning til kontanthjælpsmodtagere - drop 225 timers-reglen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Håndsrækning til kontanthjælpsmodtagere - drop 225 timers-reglen
Debat Hillerød Posten - 28. marts 2020 kl. 14:25
Af Rikke Macholm og Peter Langer, byrådsmedlemmer i Hillerød for SF
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

SF Hillerød foreslår i lighed med forslag stillet i Helsingør og Fredensborg, at Hillerød Kommune i forbindelse med coronakrisen dispenserer fra 225 timers-reglen, en regel hvor borgere på kontanthjælp eller uddannelsesydelse skal kunne dokumentere 225 timers ustøttet erhvervsarbejde.

Dette kan blive rigtig vanskeligt, nu hvor flere tusinde bliver arbejdsløse, og jobcentrene og de kommunale indsatser er sat på vågeblus. Det vil betyde, at mange ikke kan opfylde kravet, og at de derfor uforskyldt bliver ramt økonomisk.

Vi har råd til store erhvervspakker og mange andre tiltag til at begrænse de økonomiske konsekvenser. Så det mindste, man kunne gøre for borgere, der modtager kontanthjælp, uddannelsesydelse eller integrationsydelse i denne for os alle svære tid er at give denne dispensation. Ålborg Kommune har gjort noget tilsvarende, og nu stiller SF i Hillerød det samme forslag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?