20. november 2018
#805282
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi skal bevare erhvervsuddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi skal bevare erhvervsuddannelser
Debat Helsingør - 14. november 2017 kl. 10:30
Af Henrik Møller, borgmesterkandidat(S) i Helsingør, Kirsten Jensen bestyrelsesmedlem ES Nord samt borgmesterkandidat(S) i Hillerød, og Lars Gaardhøj, Regionsrådsmedlem(S)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valgdebat
Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at der også fremover er erhvervsuddannelser i Helsingør. Vi ved at når uddannelsestilbud først lukker, bliver det svært at åbne igen, da eleverne søger andre steder hen mod andre uddannelser evt. i andre byer eller helt dropper at tage uddannelse. Vi ønsker og arbejder for det modsatte, nemlig at flere unge tager en erhvervsuddannelse, og da vi ved, at afstand har en betydning for de unge, så er det lige nu vigtigt, at vi alle bakker op om, at der findes en løsning, så der også fremover er gode erhvervsuddannelser i Helsingør.

Vi kæmper kommunalt og regionalt for at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, for der uddannes alt for få smede, elektrikere, kokke, industrioperatører og mange andre gode fag. Aktuelt vælger blot 13% af en ungdomsårgang erhvervsuddannelserne, og derfor er det også hovedløst, at regeringen sparer på erhvervsuddannelserne. Den aktuelle sag vidner om, at Esnord (og erhvervsuddannelserne generelt) er presset over de lave antal elever, men sandelig også de store beløb, som regeringen sparer på erhvervsuddannelserne. Der påhviler regeringen et enormt ansvar, og vi mener, at regeringen simpelthen må droppe besparelser på erhvervsuddannelserne. Ja, faktisk burde regeringen sikre flere midler til at sikre erhvervsuddannelser også uden for de helt store byer.