18. februar 2019
Det store projekt ved Kelleris.
Det store projekt ved Kelleris.
Foto: Illustration fra lokalplanforslag
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vækst og befolkningstal i balance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vækst og befolkningstal i balance
Debat Helsingør - 26. august 2018 kl. 06:50
Af Ulla Kokfelt, folketingskandidat for Nye Borgerlige
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Helsingør vokser så det knager. Der skal bygges 1500 nye boliger i kommunen. I dag er der over 62.000 borgere bosat, hvilket er rekord for befolkningstallet. I fremtiden er byrådets målsætning 65.000 borgere. For at nå dette mål vil man ofre smukke, rekrative områder som f.eks. Kelleris til storstilet byggeri.

arrow Læs også: Giv din underskrift mod at bebygge det åbne landskab

Men hvorfor er en øget befolkning og ekspansion af byerne ud i selv naturskønne områder egentligt et politisk mål? Jeg har hæftet mig ved flere argumenter. Dels at der er brug for flere skatteindtægter blandt andet fordi vi lever længere og derfor bliver flere ældre, dels at der bliver sat lighedstegn mellem økonomisk vækst og befolkningstilvækst, og dels at der er brug for flere almene boliger. Disse argumenter vil jeg gerne udfordre.

For hvis skattegrundlaget ændrer sig som resultat af at danskerne generelt set lever længere, er der tale om en generel ændring i befolkningens demografi, der betyder at alle kommuner får flere ældre og at alle kommuner derfor får større udgifter til ældreområdet. Derfor må øvelsen nødvendigvis bestå i at justere og prioritere således at indtægter og udgifter balancerer i forhold til demografien. For gøres vækst og udvikling til et spørgsmål om konstant at øge befolkningstallet, er det skruen uden ende og næppe ønskværdigt.

At der er behov for flere almene boliger bør også udfordres. Blandede boformer ser jeg som attraktivt, men der er allerede ganske mange almene boliger i Helsingør Kommune sammenlignet med andre kommuner. Mange af disse er over årtier blevet rigt befolket med befolkningsgrupper, der er kommet hertil via asyl- og familiesammenføringssystemet, og som blandt andet har medført enormt træk på de offentlige udgifter. Så længe denne indvandring forsætter, så længe der gives retskrav på bolig til flygtninge, så længe der ikke stilles krav om selvforsørgelse for udlændinge og så længe kriminelle udlændinge ikke udvises konsekvent og ved første dom, vil der være behov for flere almene boliger.

På denne baggrund mener jeg, at behovet for bedre politiske prioriteringer helt overskygger behovet for befolkningstilvækst og ofring af naturskønne, bynære områder til nybyggeri.

arrow Hvad siger mosekonen i Kelleris ?
03. oktober 2018 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:43
arrow Knuser et rekreativt naturområdet
02. oktober 2018 kl. 20:43 Opdateret: kl. 13:56
arrow Naturen tilbage til mennesket
02. oktober 2018 kl. 10:53 Opdateret: kl. 10:53