19. april 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tyveri ved højlys dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tyveri ved højlys dag
Debat Helsingør - 10. oktober 2018 kl. 15:56
Af Steffen Agger, Bestyrelsesmedlem i FH Vand A/S og FH Spildevand A/S
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Så enkelt udtrykte daværende formand for Dansk Fjernvarme, Uffe Bro, sin mening om de fjernvarmeværker, der påtænkte at opkræve forrentning af for længst betalt indskudskapital af deres forbrugere.

Energiminister Lars Christian Lilleholt fulgte trop ved at udtale "hold jer fra forbrugernes penge".

Formand for Forsyning Helsingør Varme A/S, Per Tærsbøl, blev i Helsingør Dagblad (21/3 2017) spurgt om forbrugerne i Helsingør havde grund til at bekymre sig i denne sag, og han svarede " det har de ikke, for selv om vi fik muligheden, er der ingen intentioner om at udnytte den".

Muligheden opstod ved en afgørelse i Energitilsynet 9/5 2018, og allerede den 21/6 bestemte Forsyning Helsingør Varme A/S`s bestyrelse, med Formand Per Tærsbøl i spidsen, at man alligevel ville opkræve 20,5 mio. kr. ekstra hos forbrugerne. Det skal ske over 2 år i hhv 2019 og 20.

Beslutningen i FH`s bestyrelse er i bestyrelsesreferatet ledsaget af en bemærkning om, at opkrævningen af de 20,5 mio. kr. kommer til at ske på en måde, så det ikke påvirker prisen på fjernvarme.

Da fjernvarmepriserne fra danske fjernvarmeselskaber, herunder Forsyning Helsingør Varme A/S`s priser, er reguleret efter det såkaldte "hvile i sig selv princip", er det helt meningsløst at hævde, at opkrævningen af 20,5 mio. kr. ekstra ikke kommer til at påvirke prisen i de pågældende år.

De politisk udpegede medlemmer af Forsyning Helsingørs bestyrelser, hævder at de ikke kun varetager ejerinteresser i Forsyning Helsingørs bestyrelser, men en sag som denne viser med al tydelighed, at der er brug for direkte forbrugervalgte bestyrelsesmedlemmer i alle FH´s mange bestyrelser.

Som det ser ud nu, er vi forbrugervalgte kun repræsenteret i FH Vand A/S og FH Spildevand A/S, og spørgsmålet om videre repræsentation er desværre lagt i en 3 årig syltekrukke.