3. juli 2020
Tikøb er præget af meget gennemkørende trafik.
Tikøb er præget af meget gennemkørende trafik.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafikløsninger i Tikøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikløsninger i Tikøb
Debat Helsingør - 28. november 2019 kl. 10:20
Af Morten Westergaard, formand Tikøb Idrætsforening
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
Der bliver kørt stærkt i Tikøb. Ja, det gør der mange steder i kommunen. Men i Tikøb er der en gennemfartsvej og tilkørselsveje, som er farlige for bla. cykelister og gående.

For et stykke tid siden kunne man læse i avisen, at en bilist var blevet taget for at kører 130 km/t igennem byen. For at løse problemet med farten på Hornbækvejen, kunne der etableres en rundkørsel ved det tidligere lægehus og Kvistgårdsvej og ved Gurrevej/Hornbækvej. Dette ville gøre, at farten ville blive sænket betydeligt. Ligeledes er Harreshøjvej en vej, der bliver kørt stærkt på og er farlig for bløde trafikanter. Desuden er der en del gående trafik, både børn og voksne, der skal krydse vejen, enten for at komme i skole (skolevej) og ikke mindst til idrætsanlægget. Her kunne der laves en rundkørsel ved Harreshøjvej/Søgårdsvej. Dette ville hjælpe med at sænke farten.

En start kunne jo være at sætte nogle heller op et eller to steder og indsnævre kørebanen på Harreshøjvej. Dette er en meget billig løsning og kan laves her og nu, og er udbredt mange steder i Nordsjælland. Desuden skal det også tænkes ind, at Tikøb forhåbentlig snart bliver udbygget, og byggeri samt infrastruktur skal jo følges ad.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?