20. november 2019
Hvorfor måler man ikke forureningen fra den tunge trafik på Kongevejen/Flynderborgvej, spørger læseren.
Hvorfor måler man ikke forureningen fra den tunge trafik på Kongevejen/Flynderborgvej, spørger læseren.
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafikforurening uden visioner?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikforurening uden visioner?
Debat Helsingør - 18. juni 2019 kl. 13:52
Af Peter Kirkeby, Helsingør
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Ove Kyhn har i Dagbladet udtalt sin undren over placeringen af en luftmålestation ved rundkørslen i udkanten af Helsingør - her bor ingen mennesker - og der er langt til beboelse mv. Det er en undren, vi der bor omkring Kongevejen, Stubbedamsvej/Flynderborgvej - også betegnet som E47, deler - da vi der dagligt, alle ugens dage, 12 måneder om året - hvert år, oplever den stadigt sigende gennemkørsel af tungt lastede, tonstunge lastbiler, der færdes til og fra færgelejet, gennem tæt befolket område.

Det er paradoksalt at borgernes velbefindende ikke har større opmærksomhed hos politikerne i en tid hvor alle taler om CO2, miljø og trafikkens skadelige påvirkninger på grund af støj, dieselos mv. Man kunne, sikkert på grund af manglende viden eller information, mistænke placeringen som et politisk valg, for ikke at fornærme eller støde transportbranchen? - det kunne naturligvis også bare være den nemme og bekvemme "skrivebordsløsning" - idet problemet med luftforurening ikke er prioriteret særligt højt, og det skal jo bare gøres? - og hvis det heller ikke er tilfældet, så rejser der sig et ubehageligt spørgsmål om bevidsthed, intellekt og forstandighed - som andre må svare på.

CO2-belastningen skal naturligvis måles der, hvor belastningen og de sundhedsskadelige konsekvenser er størst for borgerne! - hvis det skal give mening. Vi mangler den politiske interesse og bevidsthed om borgernes velbefindende og sundhed, når Helsingør kommune planlægger kommunens infrastruktur.

Borgerne omkring det trafikale og til dagligt svært belastede brændpunkt - langs E47, ville være bedst tjent med en tunnelforbindelse til Sverige, for enden af motorvejen og før Kongevejens begyndelse - så snart som muligt!

De valgte politikere i Helsingør byråd, bør værne om borgernes ve og vel, før transportbranchens bekvemmeligheder og interesser - en branche, der ikke lægger en krone i byrådets kasse til brug for de CO2-belastede borgeres sundhed, i Helsingør.