20. oktober 2019
Vi kan lære noget af Joy Mogensen i Helsingør.
Vi kan lære noget af Joy Mogensen i Helsingør.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tillykke til Joy Mogensen og Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tillykke til Joy Mogensen og Roskilde
Debat Helsingør - 30. juni 2019 kl. 10:48
Af Jens Kirkegaard, Espergærde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat:
I går aftes den 26. juli afslørede tv-Lorry, at Roskilde kommune i et nedlagt plejehjem, havde indrettet en række lyd-studier til en ny sangskriveruddannelse. Den første af sin art i Danmark, som den glade borgmester udtalte, for allerede i dag den 27. juni, at kunne sætte sig i kulturministerstolen, og støtte op om Roskilde kommunes nye initiativ.

En ny sangskriveruddannelse, troede jeg skulle kunne udvikles i Helsingør, med baggrund i de erfaringer kulturudvalget og kommunen havde fået, gennem de sidste to afholdte sangskriverkurser i Petersborg. Nu kom Roskilde så først med et mindre nedlagt plejehjem, men i Helsingør, har vi snart et stort nedlagt plejehjem, Bøgehøjgård. Det er tre gange større end Roskilde modellen. Så hvad kan vi gøre her?

Med en ny frisk formand for kulturudvalget, og Michaels egne positive erfaringer fra Ungdomsskolens mange musicals og revyer.Hvorfor så ikke tænke tanken om en Helsingør sangskriveruddannelse, ind i et internationalt europæisk perspektiv, sammen med Den Internationale Højskole i Helsingør? Hvor man med en skelen til de svenske højskoleerfaringer, at bruge højskoleloven, til både korte og længerevarende uddannelser inden for hele

sangregisteret, der med en Bøgehøjgård løsning, kunne suppleres med flere nye praktiske musikalske uddannelser.

Eksempelvis en klaverstemmer uddannelse, en instrumentreparatør uddannelse I dag skal man til Berlin for at få et certifikat osv. Så kære kulturudvalg og ny formand, bare op på kulturhesten, og bestil foretræde for den nye kulturminister, der jo ved alt om, hvad et sådant uddannelsesforløb rummer af nye muligheder og perspektiver.