18. oktober 2021
Marienlyst Slot er i fare for at blive solgt til private investorer.
Marienlyst Slot er i fare for at blive solgt til private investorer.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støtteerklæring for "Marienlyst slots venner"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støtteerklæring for "Marienlyst slots venner"
Debat Helsingør - 22. november 2012 kl. 13:09
Af Bestyrelsen For Bevaringsforeningen By&Land

Debat

Helsingør: Marienlyst Slot og Haveanlæg er en sammenhængende kulturhistorisk enhed, som repræsenterer en vigtig periode i Helsingør bys historie. Det er derfor vigtigt at hele området bevares, og at såvel slot som have fortsat er offentligt tilgængelig for alle samtidig med, at området kan anvendes til varierende aktiviteter som konferencer, udstillinger, koncerter, café m.v.

Marienlyst slots venner har allerede dokumenteret sin berettigelse med de initiativer, der er taget omkring arrangementer på slottet og det tilhørende haveanlæg. Der er sat fokus på områdets betydning for byen, og initiativerne har haft bred opbakning fra borgere i hele kommunen, hvilket yderligere bekræfter at der lokalt er stor opbakning til venneforeningens bestræbelser for at bevare Marienlyst Slot. En sikring og renovering af slottet og haveanlægget vil være af uvurderlig betydning, ikke alene for Helsingør kommunes egne borgere, men også for de mange, turister og andre besøgende det i stor mængde gæster byen.

På den baggrund finder Bevaringsforeningen BY&LAND det altafgørende, at støtteforeningen "Marienlyst Slots Venner", får forlænget tidsfristen, således at der gives foreningen rimelig tid til at søge fondsmidler, der kan anvendes til en færdiggørelse af renoveringen af slottet, således at det samlede anlæg fremover kan være et værdifuldt kulturelt samlingssted for byens borgere og besøgende.
arrow 125 kalk-eksperter i Helsingør
09. oktober 2014 kl. 16:10 Opdateret: kl. 10:41
arrow Nye forsøg skal redde Marienlyst Slots forfaldne mur
09. september 2014 kl. 04:10 Opdateret: kl. 13:44
arrow International havekunst ligger skjult ved Marienlyst Slot
15. maj 2014 kl. 14:50 Opdateret: kl. 12:48
Rejser du til udlandet i år?